Diyarbakır'da yardım söylentisi izdiham yarattı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda yardım söylentisi izdiham yarattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2011 17:14

DİYARBAKIR’da, beyaz eşya ve para yardımı dağıtılacağı iddiaları üzerine binlerce kişi ellerindeki dilekçelerle valilik binası önüne koştu. 2 günde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanıma Vakfı’na 10 binin üzerinde başvuru yapıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

VALİLİĞE AKIN ETTİLER

Diyarbakır’da, valiliğin beyaz eşya ve para yardımı dağıtacağı yönündeki dedikodunun kısa sürede yayılması, valilik önünde izdihama neden oldu. Haberi duyan çoğunluğunu kadınların oluşturduğu binlerce kişi, iki gündür Diyarbakır Valiliği önünde toplanarak, kimlik ve yeşil kart fotokopileri ile yardım talep ettikleri dilekçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanıma Vakfı’na ulaştırmaya çalıştı. Zaman zaman izdihama neden olan kalabalığı görevliler ikna edemeyince, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran kalabalığa seslenip, söylentilerin asılsız olduğunu belirterek dağılmalarını istedi.

BAŞVURULAR 10 BİNİ AŞTI

Dalkıran’ın konuşmasına rağmen yardım başvurunda ısrar eden binlerce kişinin, dilekçeleri toplamak için 5 memur görevlendirildi. İlk gün Sosyal Yardımlaşma ve Dayanıma Vakfı’na 7 bin başvurunun yapıldığı, bu gün itibariyle ise sayının 10 bini aştığı bildirildi.

Haberin Devamı

VALİLİK: ASILSIZ SÖYLENTİLER

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların asılsız söylentilere itibar etmemeleri istendi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın, muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarının hızlı ve etkin bir şekilde gidirilmesi için çalışma yürüttüğü kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son 3-4 gündür Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından toplu yardım adı altında yardım dağıtılacağı yönündeki asılsız söylentilerle vatandaşlarımızın dilekçeyle Valiliğimize müracaat ettikleri görülmektedir. Bu tür söylentilerin aslı olmayıp vatandaşlarımızın müracaat iş ve işlemlerini en hızlı şekilde yapabilmeleri için gerek çağrı merkezimiz gerekse de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızda matbu başvuru formları mevcut olup muhtaç vatandaşlarımızın bu konudaki talepleri karşılanmaya çalışılmaktadır. Bundan sonrada Diyarbakır Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve diğer tüm ilçe Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca ihtiyaç sahibi ailelere yapılan yardımlar ulaştırılmaya devam edilecek olup vatandaşlarımızın asılsız söylentilere itibar etmemeleri konusu, basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!