Diyarbakır'da olaylar çıktı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda olaylar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 16:37

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağını protesto etmek için yürümek isteyen ve aralarında Hakların Demokratik Partisi( HDP) milletvekillerinin de bulunduğu gruba polis tazyikli su ile biber gazı ile müdahale etti.

Haberin Devamı

Hakların Demokratik Partisi(HDP) Demokratik Toplum Kongresi(DTK) Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) ve bazı sivil toplum kuruluşları sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan olayları protesto etmek için bir araya geldi. Bağlar ilçesindeki Koşuyolu Park’ındaki İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan kalabalık grup, slogan attı. Burada PKK marşı okuyan grup, yürüyerek parkın dışına çıktı. Koşuyolu Caddesi’nde toplanan kalabalık grup, araçları durdurdu. Burada HDP milletvekillerinin konuşmaların ardından kalabalık grup slogan atarak yürüme başladı. Polis gruba uyarılarda bulundu. Ancak kalabalık, polisin uyarısını dikkate almadı.

Diyarbakırda olaylar çıktı

Haberin Devamı

Grup, daha sonra polise taşlı ve havai fişekle ile saldırıda bulundu. Güvenlik güçleri ise grubu tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Şehrin ara sokaklarında göstericiler ile polis arasındaki gerginlik sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!