Diyarbakır'da insan tacirlerine darbe

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda insan tacirlerine darbe
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2009 15:38

ERZİNCAN ve Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü operasyonda, insan tacirliği yapan 5 kişi ile birlikte 68 göçmen kıskıvrak yakalandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Diyarbakır Emniyet Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü operasyonda 28 Haziran günü saat 11.00 sıralarında Erzincan kent merkezine giriş noktasında 41 yaşındaki H.Ö., yönetimindeki otomobili durdurup içerisindeki 43 yaşındaki A.K., ile G.S. gözaltına aldı.

Yaklaşık 30 kilometre arkadan gelen 33 yaşındaki N.K. yönetimindeki 21 DE 916 plakalı kamyonu da durduran ekipler sürücü N.K. ile yanında oturan 26 yaşındaki E.B.'nin içerisnde bulunduğu aracın kasasında yapılan aramada İran sınırından, Türkiye ve Avrupa ülkelerine kaçak yollardan gitmek isteyen 1'i Filistin, 1'i İran ve 60'ı Birmanyalı olmak üzere toplam 62 kaçak ve 5 insan taciri yakalandı. Kaçaklar, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde götürülürken bunlardan 3- 10 bin dolar arasında ücret alan, A.K., H.Ö., G.S., N.K. ve E.B. adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!