Diyarbakır'da ‘Domuz gribi' vaka sayısı 23'e ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda ‘Domuz gribi vaka sayısı 23e ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2009 15:10

DİYARBAKIR'da ‘Domuz gribi' hastalığına neden olan ‘H1N1 virüsü' tespit edilmesi üzerine merkezinde okullar 7 gün tatil edilirken, 2 günde devlet hastanesi, üniversite, sağlık ocağı ve özel hastaneler dahil olmak üzere yaklaşık 21 bin kişi muayene edildi.

Haberin Devamı

‘Domuz gribi virüsü' tespit edilenlerin sayısı 23'e ulaşırken virüsün 2 Ekim'de 5 çocuktan rastgele alınan kan örneklerinden tespit edildiği ortaya çıktı.

Ankara'dan sonra Erzurum ve Diyarbakır'da ortaya çıkan ve sayıları her geçen gün artan ‘Domuz gribi' vakası için Diyarbakır Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğü'nde koruyucu çalışmalar devam ediyor. H1N1 virüsünün Diyarbakır'a nasıl geldiği halen tespit edilemezken, kent merkezinde vaka sayısının 23'e ulaştığı açıklandı. Okulların tatil olması nedeniyle veliler çocuklarını tahlil için hastanelere götürmesi, izdihama neden oldu. Çocuk Hastanesi, Devlet Hastanesi, Dicle Üniversitesi Çocuk bölümü, sağlık ocakları ve özel hastaneler 2 günden buyana yaklaşık 21 bin başvuru yapıldı.

Domuz gribi virüsünün 2 Ekim tarihinde ortaya çıktığı öne sürüldü. Batıkent Sağlık Ocağı'na yüksek ateş ve baş ağrısı ile gelen 5 çocuk için görevli doktorlar tahlil istedi. Çocukların yapılan tahlillerinden ‘H1N1' virüsü olan domuz gribine yakalandıkları tespit edildi. Yetkililer durumu bildirdikleri Sağlık Bakanlığı'nın isteği üzerine kan örneklerini Ankara'ya gönderdi. Ankara'da yapılan incelemelerde 5 çocuğun sonuçları pozitif çıkınca, çocukların evlerinde karantinaya alınması kararı alındı. Çocuklardan 2'si kendini iyi hissedip okula gidince virüsün diğer çocuklara da bulaştığı ve yayıldığı iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!