Diyarbakır'a insan hakları masası

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakıra insan hakları masası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2000 00:00

Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı, yeni kurulan ''İnsan Hakları İl Danışma Masası''na vatandaşların, her türlü şikayetini bildirebileceklerini söyledi.

Vali Serhadlı, Devlet Bakanı Kazım Rüştü Yücelen'in başkanlığında, 27 Ekim 2000 tarihinde Diyarbakır'da yapılan İnsan Hakları Koordinatör Üst Kurulu toplantısında alınan karar uyarınca, Diyarbakır'da insan haklarıyla ilgili bir büro kurulduğunu belirtti.

Vatandaşların Valilik bünyesinde kurulan ''İnsan Hakları İl Danışma Masası''na müracaat edebileceklerini kaydeden Vali Serhadlı, yapılan başvurularda büronun çözemediği konuların, İnsan Hakları İl Kurulu'nda değerlendirileceğini ve burada da sorunun çözümlenmemesi halinde, konunun İnsan Hakları'ndan Sorumlu Devlet Bakanlığı'na gönderileceğini bildirdi. Vali Serhadlı, şu bilgileri verdi:

''Önümüzdeki günlerde oluşturulacak insan hakları il kurulunda, sivil toplum örgütleri de yer alacak. Ayda bir toplantı yapılacak. Toplantılarda başvuruları değerlendireceğiz. Eğer kurul sorunu çözemezse, Bakanlığa göndereceğiz. Vatandaşlar büroya her türlü şikayetlerini iletebilirler. Polis ve jandarmadan şikayetler var. Bu şikayetler daha evvel de geliyordu. Bundan sonra daha rahat gelebilirler.''

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!