Diyarbakır’da liseli kız kız kaçırıldı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’da liseli kız kız kaçırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2009 17:13

DİYARBAKIR’da Yunus Emre Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Z.İ., kaçırıldı. Genç kızı kaçırdığı iddia 19 yaşındaki A.T’nin DTP’ye yakınlığıyla bilinen Özgür Yurttaş Hareketi’ni devreye sokarak, kızı aramamaları konusunda ailesini tehdit ettiği iddia edildi.

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesi Yunus Emre Lisesi öğrencisi Z.İ., 25 gün önce evlerinin yakınında kaçırıldı. Kızlarından o günden beri haber alamayan anne Nezahat ile baba Faik İ., Z.İ.'nin bulunmasını istedi. Baba Faik İ., o gün kızının yağmurdan korunmak için bir dükkana girdiğinde ablasının zorla bir arabaya bindirilerek götürüldüğünü gördüğünü belirtti. Faik İ., kaçırılan kızının evde unuttuğu cep telefonundaki telesekreterde kızının ağlama seslerini duyunca ailece hareket geçtiklerini kaydetti. Polise başvuran baba Faik İ.,kızının aynı gece kendisini gece yarısı telefonla arayarak ağladığını ve “Baba ben nerede olduğumu bilmiyorum. Gelemiyorum” dediğini ve telefonun daha sonra kapandığını söyledi.

Baba Faik İ., daha sonra yaptıkları araştırmada kızının A.T. adli bir kişi tarafından kaçırıldığını öğrendiklerini, evlerine gittiklerinde kimseyi bulamadıklarını söyledi. İlerleyen günlerde bazı kişilerin araya girdiğini söyleyen baba, “Bu kişiler DTP Kayapınar teşkilatından olduklarını söylediler. Bana, ‘Bu iş artık bitti. Kızından vazgeç. Kızın artık evlenecek. Sen birşey yapamazsın. Bu davadan vazgeç. O artık onların namusu oldu’ diyerek tehdit ettiler. Kızımı kaçıran kişi işsiz güçsüz birisiymiş. Ben kızımı bu kişiye vermem” dedi.

DTP’den Şakir adlı bir kişinin 4 kişi ile birlikte 15 gün önce evlerine gelerek kızıyla kendisini görüştüreceklerini söylediğini ve bu nedenle onlarla gittiğini söyleyen Anne Nezahat İ., ise kızıyla görüştükleri günü şöyle anlattı:

KIZIMI GÖSTERDİLER AĞLIYORDU

“Beni bir petrol istasyonuna götürüp orada araba içerisinde beklettiler. Bu sırada 2 adam ve DTP’li 2 kadın benim yanıma gelerek, ‘kızını getireceğiz. Burada bekle dediler’ Ben de kızımı gördüm arabadan indirdiklerinde kızıma parmaklarını sallayarak birşeyler söylediler. Kızım ben arabadan inerken, bana doğru bağırıp koştu. Ama kadın ve erkekler onun önünü kesip yine parmaklarını sallayıp onu bana doğru getirdiler. Kızıma, sen kendi isteğinle mi gittin diye sordum. Ama kızım sadece ağlıyordu. Bana cevap vermedi bile, sadece ağlıyordu. Kızıma okul günlerini hatırlattım, istikbalinin bu olmadığını o kişinin hayatını mahvedeceğini söyledim. Oradaki DTP’li 2 kadın, ‘benim de oğlum esar içiyor ne olmuş. Onlar evlendi artık tamam’ diyerek kızımın konuşmasına izin vermediler. Benim yanımdan alıp götürdüler. Kızımı bir kez böyle gördüm. Benim anlayamadığım kardeşlikten, barıştan bahseden DTP nasıl böyle bir işe alet oluyor. Buradan DTP’li yetkililere sesleniyorum. Siz kardeşlikten, barıştan bahsediyorsunuz. Barış kardeşlik bu mudur? Ben bir anneyim kızımı ateşe atamam, DTP’li yetkililere, milletvekillerine sesleniyorum kızımı bana geri getirsinler. Benim kızım üniversite sınavına hazırlanıyordu. Evin bütün duvarlarında çalışma notları var. Ondan asla vaz geçmem.”

DTP Kayapınar İlçe Başkanı Ramazan Şimşek ise ilçe teşkilatı olarak böyle bir konu ile ilgilenmediklerini ancak yaptığı araştırmada konuyla Özgür Yurttaş Hareketi Kayapınar şubesinin ilgilendiğini söyledi. Başkan Şimşek, dernek üyelerinin hem aile hem de söz konusu kız ile görüştüklerini ve kızın kendi isteğiyle kaçtığını öğrendiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

DTP İLÇE BAŞKANI: BABA 20 BİN LİRA İSTEDİ

“Arkadaşlarımıza erkek tarafından yapılan müracaat sonucu aile ve kızla görüşmeler yapılmış. Kızla yapılan görüşmede Z. kendi isteğiyle kaçtığını söylemiş. Sonrasında kızın beyanı aileye bildirilmiş. Aile kızları ile görüşmek istemiş. Arkadaşlarımız anne ile kızı buluşturma öncesi herhangi bir husumetin yaşanmamsı için bir uyarıda bulunarak sadece anneyi kız ile görüştürmüştür. Kızın annesine ben kendi isteğimle kaçtım demesi üzerine. Erkek tarafı evlenmeleri için 10 bin TL para teklif etmiş. Ancak baba 20 bin TL isteyerek kızını geri istemiş. Bunun üzerine dernekteki arkadaşlarımız babanın bu tutumundan dolayı olaydan çekildiklerini ve şu anda karışmadıklarını söylediler. Olay böyle gelişmiş. Babanın para konusundaki tutumundan dolayı bizim olayla bir ilgimiz kalmamıştır. Tehdit olayı yaşanmamıştır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!