Diyarbakır’da kavga: 4 ölü 14 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’da kavga: 4 ölü 14 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 18:51

DİYARBAKIR'ın merkeze bağlı Köprübaşı Köyü’nde bir ineğin tarlaya tarlaya girmesi nedeniyle aileler arasında çıkan silahlı kavgada 4 kişi yaşamını yitirdi, 12 kişi ise yaralandı.

Haberin Devamı

Diyarbakır kent merkezine 13'ncü kilometre uzaklıkta ve Silvan yolu üzerinde bulunan Köprübaşı Köyü Doğukarakoç Mezrası'nda, bir ineğin tarlaya girmesi üzerine Ersin ve Erdil aileleri arasında köy meydanında saat 17.30 sıralarında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede iki aile fertlerinin de araya girmesiyle kısa sürede silahlı çatışmaya dönüştü. Ailelerin karşılıklı birbirlerine ateş açması sonucu köy meydanı adeta savaş alanına döndü. Yaklaşık 20 dakika süren çatışmanın ardından, yaralılar diğer köylüler tarafından bulunan araçlarla hastaneye götürülmek için yola çıkarıldı.

YARALILARIN BULUNDUĞU ARAÇLAR DA TARANDI

Yaralıları taşıyan bir minibüs köy içinde, bir otomobilde köye 1 kilometre mesafede yine silahlı saldırıya uğradı. Araçları tarayan saldırganlar kaçarken, jandarma kısa sürede köye ulaşıp, yaralıları çağırılan ambulans ve araçlarla Diyarbakır'daki hastanelere götürdü. Bu sırada polis yetkililer, iki aile fertlerinin soyadlarına göre yaralıları ayrı ayrı hastanelere götürmek için yodğun çaba harcadı. Hastane önlerinde de olası bir saldırıya karşı yoğun güvenlik önlemleri alındı. Hastanelere akin eden imi aile fertleri burada sinir krizleri geçirip, gözyaşları döktü. Bazı kişiler ise hastane içine girmesine polis engel oldu.

Haberin Devamı

Bir inek yüzünden çıkan çatışmada, aldıkları kurşunlarla aynı aileden, Songül Ersin, Şaban Ersin, Veysi Emrah Ersin, Mustafa Ersin, yaşamını yitirdi. Olayda, Ali Erat, Songül Ağaçkıran, Naciye Altın, Özlem Erdil, Birgül Çabacı, Türkan Sertan, Ayşe Çiçek, Raziye Ersin, Birgül Ersin, Ali Erdil, Nizamettin Ersin, Bedia Erdil adlı 12 kişide yaralandı. Yaralıların tedavileri Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile Devlet Hastanesi'nde sürerken, aralarında durumlarının ciddi olanların bulunduğu belirtildi.

Köyde, jandarma ekipleri zırhlı araçlarla sıkı güvenlik önlemleri alıp, köye giriş ve çıkışları kontrol altına aldı. Aralarında çatışmanın yaşandığı iki aile fertlerinin evlerinin önlerinde de sıkı önlemler alınırken, jandarma, olaya karışanları da yakalamak için başlattığı çalışmayı sürdürüyor. Köyde çatışmayı görenler, olayın şokunu uzun süre üzerinden atmadı. Bu arada tarlaya girdiği belirtilen ineğinde vurularak öldürüldüğü belirtildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!