Diyanet sitesine ziyaretçi akını

Güncelleme Tarihi:

Diyanet sitesine ziyaretçi akını
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2000 00:00


Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, yaklaşık 2 yıl önce oluşturduğu ''www.diyanet.gov.tr'' adlı internet adresi, dünyanın çeşitli ülkelerinden ziyaretçi akınına uğruyor.

Son 6 ayda yaklaşık 250 bin kişinin gezdiği sitede, elektronik posta (e-mail) yoluyla dini, sosyal veya güncel konulara ilişkin gelen sorular da din görevlilerince yanıtlanıyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Abdullah Ayan, halkı din konusunda aydınlatma yönündeki görevlerini hatırlatarak, ''Günümüzün değişen şartlarını dikkate alarak yürüttüğümüz diğer faaliyetlerin yanı sıra, internette oluşturduğumuz web sitesiyle de, günümüz insanının dini bilgilerle tanışmasını sağlamaya çalışıyoruz'' dedi.

İnternet servisi yetkililerinin verdiği istatistiki bilgilere göre de, siteyi son 6 ay içinde, aralarında Almanya, Fransa, Avustralya, ABD, İsrail, Romanya, İspanya, Kırgızistan, Singapur, Kenya, Yemen, Paraguay ve Bosna-Hersek'in de bulunduğu toplam 65 ülkeden, yaklaşık 250 bin kişi ziyaret etti.

Ziyaretlerin daha çok Pazar ve Cuma günleri yapıldığı belirtilirken, ziyaretçilerin son bir yıl içerisinde, e-mail aracılığıyla sorduğu 200 bini aşkın sorudan 34 bin 234'ünün, ramazanın başladığı Kasım ayında gönderildiği kaydedildi.

Ramazan'ın ilk günü oruçla ilgili 1365 sorunun sorulduğu kaydedilirken, dini günlerde de ziyaret ve soru sayısının arttığı vurgulandı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın çeşitli konulardaki makalelerine yer verilen sitede, yakında, ''Dini Kavramlar'' adlı eser, ''Atatürk ve Din'' konulu makale ile Fıkıh ve Hadis Komisyonu'nun çalışmalarının da yayımlanacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!