Diskodaki zıpır ikili

Güncelleme Tarihi:

Diskodaki zıpır ikili
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Haftanın yeni filmlerinden biri de ‘‘Roxbury'de Bir Gece’’ (A Night at the Roxbury). Yönetmenliğini televizyon kökenli John Fortenberry'nin yaptığı film, 1995 yılından bu yana cumartesi geceleri Amerikan televizyonlarının popüler komedi programı ‘‘Saturday Night Live’’da yer alan ‘‘Roxbury Guys’’ adlı skeçten beyazperdeye uyarlanmış. Skecin kahramanları Steve ve Doug Butabi kardeşleri oynayan Will Ferrell (Steve) ile Chris Kattan (Doug), bu ilk sinema filmlerinde de aynı rolleri canlandırıyorlar.

Los Angeles'ta anne-babalarıyla (Loni Anderson ve Dan Hedaya) yaşayan Steve ile Doug, gündüzleri babalarının yapay çiçek dükkanında çalışır, geceleri ise arabalarına atlayıp kentin meşhur gece kulüplerinde dayanılmaz cazibelerine (!) ve danslarına karşı koyamayacak kızların peşine düşerler. Paçalarından salaklık akan biri uzun biri kısa bu iki zıpıra kızların hiçbiri yüz vermez tabii. Ama talih bir gün onların da yüzüne gülecektir.

‘‘Saturday Night Live’’ın içinde yer alan komedi skeçleri bugüne dek pek çok uzun metrajlı filme kaynaklık etti. Bunların en ünlüleri ise ‘‘The Blues Brothers/Cazcı Kardeşler’’ ve ‘‘Wayne's World/Wayne'in Dünyası’’. ‘‘Cazcı Kardeşler’’ gerçekten eğlenceliydi, ‘‘Roxbury'de Bir Gece’’ de güldürmeyi amaçlıyor elbette; televizyondaki komedi skeçlerine gülüyorsanız, Will Ferrell ile Chris Kattan'ın senaryosuna da katkıda bulundukları filmde eğlenebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!