Disko sahibinin katil zanlısı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Disko sahibinin katil zanlısı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2009 17:19

YALOVA’nın Çınarcık İlçesi’nde ‘Disko Kio’nun sahibi 34 yaşındaki Cemil Kandemir’in cinayet şüphelisi 29 yaşındaki Şahin Velioğulları, Jandarma tarafından yakalandı. Kandemir’i haraç nedeniyle öldürdüğü iddia edilen Velioğulları’nın saldırıdan sonra sağlık ocağına giderek vurduğu Kandemir’in ölüp ölmediğini öğrenmek istediği sırada yakalandığı bildirildi.

Çınarcık’ın tanınmış diskotek işletmecisi amatör kümede mücadele eden Çınarcık Belediyespor’un kaptanı Cemil Kandemir, geçen cumartesi günü saat 16.00 sıralarında Kocadere Beldesi Kum Plaj Mevkii Doğa Pansiyon önünde, Çınarcık eski Emniyet Amiri Erkan Özyiğit ile birlikte kendisine ait 34 CDF 85 plakalı araçta sohbet ederken, silahlı saldırıya uğramıştı. Kandemir, bacağına isabet eden mermi nedeniyle kan kaybından yaşamını yitirmişti.

KATİL SAĞLIK OCAĞI ÖNÜNDE YAKALANDI

Kandemir’in kaldırıldığı sağlık ocağı önünde çıkabilecek olaylara karşı önlem alan jandarma, sağlık ocağı önünde duran ve şüpheli hareketlerde bulunup, ölen Cemil Kandemir’in yakınları tarafından dövülmek istenen Şahin Velioğlulları’nı gözaltına aldı. Jandarmada yapılan sorgulamada Şahin Velioğlulları suçunu kabul etti. Cemil Kandemir ile Erzurum’da askerlik yaparken arkadaş olduklarını belirtip, “Cemil bana her zaman para yardımında bulunuyordu. Bir süre önce kendisinden 30 bin TL para ve BMW marka otomobilini istedim. Vermedi. Bu zoruma gitti. Ben de İstanbul’a gidip 34 VG 5320 plakalı Şahin marka otomobili çaldım. Arkadaşlarım olan Ertan Ülker (28), Samet Bayer (27) ve Mehmet Hiçyılmaz (29) ile olay günü Çınarcık’a geldim. Takip ettiğim Cemil polis arkadaşı ile sohbet ediyordu. Ben arkadaşlarımı park ettiğimiz otomobilde bırakıp yanlarına gittim. Tabancamı çıkartıp Cemil’e 9 el ateş ettim. Yaralanmıştı. Daha sonra otomobile binip arkadaşlarla kaçtım. Aracı ormanlık bir alana park ettim. Vurduğum Cemil’in ölüp ölmediğini kontrol etmek ve şüpheyi üzerime çekmemek için hastane önüne gittim. Burada şüpheli hareketler yapınca dikkat çektim. Bir de istediğim para yüzünden benden şüphelenen arkadaşlarıyla tartışınca yakalandım” dedi.

Şahin Velioğlu’nun yakalanmasından sonra jandarma adını öğrendiği Ertan Ülker, Samet Bayer ve Mehmet Hiçyılmaz’ı da gözaltına aldı. 4 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!