DİSK’in kurucusu işçinin omuzlarında

Güncelleme Tarihi:

DİSK’in kurucusu işçinin omuzlarında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2006 00:00

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) kurucusu ve eski başkanlarından Kemal Nebioğlu, son yolculuğuna haklarını savunduğu işçilerin omuzlarında alkışlarla uğurlandı.

80 yaşında hayata veda eden Nebioğlu’nun Türk bayrağına sarılı naaşı işçilerin omuzlarında Şişli Camii’ne getirildi. Nebioğlu, ikindide kılınan cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Asri Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, ÖDP Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Tarık Ziya Ekinci, Celal Doğan ve Rıdvan Budak’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi, sendika temsilcisi ve akademisyen katıldı. CHP Lideri Deniz Baykal ise çelenk gönderdi.

NEBİOĞLU KİMDİR

1926’da Rize’de doğan Kemal Nebioğlu sendikal yaşamına Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçileri Sendikası’nda (OLEYİS) başladı. Nebioğlu, 1961’de Türkiye İşçi Partisinin (TİP) kuruluşunda rol aldı. 1965’te Tekirdağ Milletvekili seçildi. 1965 yılında Türkiye Gıda-İş Sendikasının genel başkanlığına seçildi. 1967 yılında DİSK’i kuran 5 sendikacıdan biri olan Nebioğlu, 1992’de DİSK Genel Başkanı oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!