DİSK eylem kararı aldı

Güncelleme Tarihi:

DİSK eylem kararı aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2001 16:34

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) Başkanlar Kurulu, ekonomik krizin neden olduğu işsizliğe hükümetin dikkatini çekmek amacıyla sonbaharda bir dizi eylem düzenleme kararı aldı.

Haberin Devamı

DİSK Başkanlar Kurulu'nun dün gerçekleştirilen toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de ısrarla izlenen yanlış politikalar sonucunda, işçi ve emekçilerin içinde bulunduğu koşulların katlanılamaz olduğu kaydedildi.

Açıklamada, yapılan zamların, düşük emekli maaşları ve ücretlerin,işten çıkarma ve işsizlerin sayısının sürekli büyümesinin, yaşamı çekilmez hale getirdiği belirtilerek, şöyle denildi:

''Bu koşullar altında emekçilerden, yeni programlara kayıtsız-şartsız destek anlamına gelecek sözler vermeleri beklenemez, istenemez. Asıl söz vermesi gerekenler politikacılar ve hükümettir. 

Anlaşılan odur ki; hükümet Ekonomik ve Sosyal Konsey'i (ESK) bu amaçla kullanmayı düşünmektedir. Emekçilerin sorunlarına duyarsız, hükümet politikalarının onay mercii olarak çalışacak bir ESK'dan ne emekçilere, ne de ülkeye hayır gelmeyeceği açıktır.''

DİSK Başkanlar Kurulu'nun üyelerinin haklarını sonuna kadar koruyacağı ifade edilen açıklamada, bu bağlamda sonbaharda Emek Platformu üyeleriyle birlikte bir dizi etkinlik yapılması için girişimlerde bulunulacağı bildirildi. 

Açıklamada, bu etkinliklerin ''birlikte davranmayı kabul edecek örgütlerle hayata geçirileceği'' anlatılarak, şu görüşlere yer verildi:

''Bir kere daha açıkça belirtiyoruz; kriz yüzbinlerce çalışanı işsizliğe mahkum etmekte, toplumun geleceğe olan güvenini yok etmektedir. Bugün en can yakıcı sorun da budur. Bu sorun karşısında duyarsızlığı sona erdirmek, toplumun bütün kesimlerinin tepkilerini ortaya çıkarmak ve hükümetin dikkatini çekmek amacıyla ülkenin çeşitli yerlerinde yürüyüşler, toplantılar da dahil bir dizi eylem yapılması kararlaştırılmıştır.''

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!