Dışişleri'ndan Jbeiroo'ya saldırıya kınama

Güncelleme Tarihi:

Dışişlerindan Jbeirooya saldırıya kınama
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2012 19:46

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, yazılı açıklama yaparak Suriye Arap Kızılay’ı Genel Sekreteri ve İdlip Şubesi Başkanı Abd-al-Razzaq Jbeiro’ya yönelik olarak düzenlenen saldırıyı kınadı.

Haberin Devamı

Suriye’de sivil can kayıplarıyla ilgili olarak, başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası camianın ilgili tüm aktörlerinin gereken adımları kararlılıkla ve ivedilikle atmalarının artık bir zaruret haline geldiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:’ Suriye Arap Kızılay’ı Genel Sekreteri ve İdlip Şubesi Başkanı Abd-al-Razzaq Jbeiro’ya yönelik olarak düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Bu saldırı sonucunda hayatını kaybeden Abd-al-Razzaq Jbeiro’ya rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Suriye’de sivil halka yönelik süre giden baskı ve şiddet politikalarının bir başka örneğini teşkil eden bu saldırının faillerinin bulunmasının ve insani görevlerini zor şartlar altında yerine getirmeye çalışan görevlilerin güvenliklerinin sağlanmasının Rejimin sorumluluğu altında olduğunu bu vesileyle tekrar vurgulamakta yarar görüyoruz. Suriye’de sivil can kayıplarının ulaştığı vahim boyut çerçevesinde, başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası camianın ilgili tüm aktörlerinin gereken adımları kararlılıkla ve ivedilikle atmaları artık bir zaruret haline gelmiştir.’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!