Dışişleri Bakanı'na yeni konut kiralandı

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri Bakanına yeni konut kiralandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2009 16:26

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül'ün, Çankaya Köşkü yerine Dışişleri Konutu'nda ikamet etmeyi sürdürmesi üzerine ortaya çıkan sorun, Dışişleri Bakanlığı'na yeni konut bulunmasıyla çözüldü.

Haberin Devamı

Gaziosmanpaşa'da Kırlangıç Sokaktaki kot katlarıyla birlikte toplam yeni kat olan Hattatlar'a ait bina Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun kullanımı için kiralandı. Halen işadamı Ahmet Hattat'ın kullandığı binada, kapalı havuz ve garaj da bulunuyor. Bahçesinde güvenlik kulübesi ve özel güvenlik sistemleri de olan binanın aylık kirasının 35 bin lira dolayında olduğu öğrenildi. Binanın 15 gün içinde boşaltılması, Davutoğlu'nun ağustos başında binaya geçmesi bekleniyor.

Dışişleri, Köşkle protol imzaladı

Cumhurbaşkanlığı ile Dışişleri Bakanlığı arasında bir hafta kadar önce imzalanan protokolle, Dışişleri Konutu, Gül'ün görev süresi boyunca Cumhurbaşkanlığı envanterine geçirildi. Çankaya Köşkü yetkilileri, Gül'ün kullanımında olan konutun masraflarının Cumhurbaşkanlığı'nca karşılanabilmesi için bu yönteme başvurulduğunu bildirdiler. Dışişleri Konutu, Gül'ün görev süresi sona erdiğinde yeniden Dışişleri Bakanlığı'na devredilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!