Dışişleri Bakanı Gül Cidde'de

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri Bakanı Gül Ciddede
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2006 20:05

Haberin Devamı

Gül, açılış sırasında yaptığı konuşmada, Türk işçilerinin birlik içinde olmasını isteyerek, “Burada kendinizi gurbette hissetmeyin. Burada mutlu olun. Dayanışma içinde olun” dedi.

Bakan Gül, yeni yapılan Ecyad Kültür ve Spor Salonu'nu açmak için gittiği 1500 Türk öğrencinin eğitim gördüğü okulda, öğrencilerin ve velilerin alkışlarıyla karşılandı.

Gül, okul bahçesinde tek tek öğrencilerle tokalaşıp sohbet ettikten sonra, salonun açılış kurdelesini, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Uğur Doğan ile birlikte kesti.

Dışişleri Bakanı Gül, salonda da Türk velilerle sohbet ettikten sonra, bir konuşma yaptı.

Gül, okulda 1500 öğrencinin eğitim gördüğünü duyduğu zaman, okula gelmeleri, okuldan çıkışlarını hayal ettiğini ve duygulandığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Bu kadar kalabalık olmasından gurur duydum. Türk işçilerinin burada bu kadar olmasından gurur duydum. Yabancı ülkelerdeki Türk okullarının açılmasını destekliyoruz. Hükümet olarak bunu önemsiyoruz. Desteklerimiz devam edecek. Eğitim çok önemli. Eğitimin eksikliğini görüyoruz. Burada mutlu olmalısınız. Çocuklarımızın en iyi biçimde yetiştirilmesi için çalışmalarımıza devam edelim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!