Son dakika... Dışişleri Bakanı Fidan ile Blinken ABD'de bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Dışişleri Bakanı Fidan ile Blinken ABDde bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2023 18:47

Son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in ABD'de görüştü. Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin üst seviyeye çıkarılması için atılacak somut adımlara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Öte yandan Bakan Fidan, Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan Al-Saud ile görüştü.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’de ikili görüşmelerini sürdürüyor. Bakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile de bir görüşme gerçekleştirdi. 

Son dakika... Dışişleri Bakanı Fidan ile Blinken ABDde bir araya geldi

CNN Türk & Hürriyet Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, görüşmeye ilişkin detayları aktardı:

Görüşme 45 dakika sürdü ve iki ülke arasındaki ilişkilerin üst seviyeye çıkarılması için atılacak somut adımlara ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu. Karadeniz'deki tahıl girişimi, İsveç'in NATO üyeliği ve Karabağ'daki gelişmeler ele alındı. Sadece kamu yayıncılarının görüşmeye girilmesine izin verildi. Hakan Fidan'ın Türkevi'ne gelmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gitmesinin ardından Hakan Fidan için de Türkevi bir merkez haline geldi.

Haberin Devamı

FİDAN'DAN PEŞ PEŞE GÖRÜŞMELER

Öte yandan Bakan Fidan, New York’taki Türkevi’nde bugün Belçika Dışişleri, Avrupa İşleri, Dış Ticaret ve Federal Kültürel Kurumlar Bakanı Hadja Lahbib’le bir araya geldi.

Son dakika... Dışişleri Bakanı Fidan ile Blinken ABDde bir araya geldi

Bakan Fidan ayrıca, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto’yla bir görüşme gerçekleştirdi.

Son dakika... Dışişleri Bakanı Fidan ile Blinken ABDde bir araya geldi

İSRAİLLİ BAKANLA BÖLGESEL GELİŞMELER ELE ALINDI

Fidan, temasları kapsamında New York’taki Türkevi’nde İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile görüştü. İkili görüşmede ,ekonomi, turizm ve konsolosluk başta olmak üzere ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

Bakan Fidan ardından Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan Al-Saud ile bir araya geldi.

ASTANA PLATFORMU DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISI'NA KATILDI

Astana Platformu Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılan Bakan Fidan toplantıda Rusya Federasyonu Dışişleri Bakan Sergey Lavrov ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan ile bir araya geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!