Disiplinsiz 5 askere ihraç

Güncelleme Tarihi:

Disiplinsiz 5 askere ihraç
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2001 02:04

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en önemli iki zirvesinden biri özelliğini taşıyan kış dönemi Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısında bu yıl ülkenin gündeminde bulunan hayati konular masaya yatırıldı.

Şûra’dan yapılan açıklamayla bu yıl 5 personelin ‘disiplinsizlik’ nedeniyle TSK’dan ihraç edildiği duyuruldu. İhraç nedeninin disiplinsizlik olması, TSK içindeki en ufak irticai girişimleri bile yakından izleyen komuta kademesinin irticayla mücadeledeki başarısını da ortaya koymuş oldu. Şûra aynı zamanda 28 Şubat'tan bu yana en az sayıda ihraç kararı alınan ilk toplantı özelliğini taşıdı.

Başbakan Bülent Ecevit'in başkanlığındaki toplantı dün Genelkurmay Karargáhı'nda yapıldı. Ecevit siyasi gelişmeler ve icraatlar hakkında bilgi verdi.

Şûra'da, TSK tasarruf tedbirleri, ihtiyaçların tespiti ve modernizasyon çalışmaları, Türkiye'nin Afganistan'da oluşturulması planlanan güce hangi ölçekte ve ne rolde katılacağı, Kıbrıs, Türk-Yunan, PKK ve irtica ile mücadelede gelinen son nokta, PKK'nın siyasallaşması ile Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikası (AGSP) konuları masaya yatırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!