Diş çektirmek orucu bozar mı? Oruçluyken diş çektirilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Diş çektirmek orucu bozar mı Oruçluyken diş çektirilir mi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2018 16:30

Orucu bozan durumların neler olduğu vatandaşlar tarafından yoğun şekilde araştırılmaya devam ediyor. 'Diş çektirmek orucu bozar mı?' sorusuna yanıt arayan yüz binlerce vatandaş, konu hakkında Diyanet'in açıkladığı cevabı merak ediyor. Peki, Diş çektirmek orucu bozar mı? Oruçluyken diş çektirilir mi?

Haberin Devamı

Orucu bozan durum ve davranışların arasında diş çektirmenin de olup olmadığı her yıl olduğu gibi bu yıl da en çok merak edilen konular arasında yerini aldı. 'Diş çektirmek orucu bozar mı? sorusuna Diyanet'in ne yanıt verdiğini sorgulayan vatandaşlar, konu hakkında kesin bir cevap almak istiyor. İşte, merak edilen o sorunun yanıtı...

DİŞ ÇEKTİRMEK ORUCU BOZAR MI?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın verdiği bilgilere göre; Diş çektirmek orucu bozmaz. Ancak dişin çekildiği yerden çıkan kan, karıştığı tükürüğün yarısından çok olur ve bu kan yutulursa oruç bozulur. Ramazan ayından sonra o günün orucunu kaza etmek gerekir. Diş çekiminde dişi uyuşturmak için yapılan iğne lokal anestezi olup, orucun sıhhatine engel değildir. Yani orucu bozmaz. Keyif verici olmayan enjeksiyonlar, yemek ve içmek anlamına gelmediğinden orucu bozmaz. Ancak bir hastaya kan verilmesi orucu bozar. Diş çektirmek veya iğne yaptırmak durumunda olan kişilerin bu işlemleri sahur ve iftar vakitlerinde yaptırmaları daha uygun olur.

Haberin Devamı

HÜRRİYET RAMAZAN ÖZEL SAYFASI

hurriyet.com.tr'nin okurları için hazırladığı Ramazan sayfasından Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur saatlerini sorgulayabilir, teravih namazı saatlerini öğrenebilirsiniz. Bunların yanı sıra Ramazan sayfamızdan Ramazan'a dair tüm merak edilen soruların cevaplarını bulabilir, ayrıca 'ramazanda sağlık' ve 'bugün ne pişirsem' bölümlerinden de faydalanabilirsiniz.

HÜRRİYET RAMAZAN SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!