Dış basın bunu da yazın

Güncelleme Tarihi:

Dış basın bunu da yazın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2006 17:29

Papa'nın ziyaretini günlerdir olumsuz haberlerle veren dış basına en güzel yanıtı Hürriyet okuru verdi.

Haberin Devamı

Dünya basını Papa 16. Benedikt'in Türkiye ziyaretiyle ilgili haberlerinde küçük grupların yaptığı protesto gösterilerine geniş yer vererek, tüm Türk halkı ziyarete tepki gösteriyormuş gibi önyargılı yaklaşım sergiliyor. İngiliz The Times gazetesi "Papa düşman Türkiye'de" (Pope in hostile Turkey) başlığıyla ziyareti okurlarına duyururken, fotoğraf ajansları da günler önceden sadece protesto fotoğraflarını servise veriyor.

Oysa dünya basını ziyarete olumlu bakan ve "Türk misafirperverliÄŸini gösterelim" diyen Türk vatandaÅŸlarının yaklaşımını yok sayıyor. Papa'yı "Burası Türkiye, burası hoÅŸgörü kapısı, dostluk kardeÅŸlik kapısı" diye karşılayan Hürriyet okurlarının duygu düşüncelerini dış basının dikkatine sunuyoruz.Â

/images/100/0x0/55ea7f17f018fbb8f883c738
Yasemin Ribeiro
Papa Türkiye'ye bir misafir olarak geldi. Türk milletinde misafiri kovmak yoktur, ne olursa olsun. Tüm dünyanın gözü bizde. Müslüman bir ülke olarak örnek olmalıyız. Papa söylediği şeyin yanlış olduğunu çoktan anladı bile.

Haberin Devamı

Kenan ÇalışkanÂ
Sayın Papa Hazretleri'ne yurdumuza hoşgeldin diyor, huzurlu ve mutlu bir seyahat diliyorum. Türkiye yıllardır ilk defa bu kadar önemli bir konuğu ağırlıyor. Umarım ülkemizde kendisine gereken saygı gösterilir.

Mehmet Saban
Türk adetlerinde evine misafir geldiyse en iyi şekilde ağırlamak yazar. Papa da ne derse desin şu anda bizim misafirimiz lütfen taşkınlık olmasın. Dünyaya Türk hoşgörüsünü gösterelim.

Kurt Kurt
Hoş geldiniz Sayın Papa. Hoş bir seda bırakıp gidersiniz inşallah.

Figen Demir
Lütfen unutmayalım, biz misafirperver bir milletiz. En iyi ağırlamaktır bize yakışan. Herşey bizim elimizde, hazır buraya kadar gelmiş, gösterelim Türk milletinin misafire verdiği önemi.

Luxardo
Hah şöyle! Elinize geçen fırsatı iyi değerlendirin. Hazır binlerce yabancı basın mensubu da gelmişken Türkiye'nin reklamını yapın.

Hasan Sadi
Burası Türkiye, burası hoşgörü kapısı, burası dostluk kardeşlik kapısı. Mevlana'nın dediği gibi ne olursa olsun yine gel. Atatürk'ün dediği gibi geldikleri gibi giderler.

Haberin Devamı

Oğuz Çakır
Sayın Papa ile karşılaşmak ve ona şunları söylemek isterdim;
Sayın Papa, öncelikle kültürlerin beşiği Anadolu'ya hoş geldiniz. Bizler, Ortaçağlardaki Avrupa'nın karanlığını, dünya dönüyor diyen bilim adamlarınızın engizasyonlarda ölümle yargılandığını ve daha birçoğunu, sizin tarihçilerinizden duyduk ve öğrendik.Aynı tarihlerde, İslam dünyasında bilim adamlarına verilen değeri, sanatçılara gösterilen saygıyı ve daha birçok kültürel olguyu, lütfen siz de bizim tarihçilerimizden duyun ve öğrenin.

Zekeriya Keles
Biz önce eleştiririz ondan sonra en güzel şekilde ağırlarız.
 
Tuna Tanyol
Ne olur dünyaya rezil olmayalım. Protesto gösterileri yapan çarsaflı-sakallı Taliban kılıklı insanlar, zaten bizi şimdiden dünyaya rezil etti. Türk milleti Taliban değildir, dünyanın en köklu milletlerinden biri, Osmanlı'nın torunlarıyız. Buna yakışır şekilde hareket edelim.

Hülya Yalçın
Biz Müslümanlar olarak Papa'ya misafirperverlik neymiş gösterelim.

Haberin Devamı

Anadolunun Ampülü
Ne oldu Kıyamet mi koptu Papa Türkiye'ye gelince. O da bizler gibi bir insan. Yok 2'inci sınıf protokol, yok Erdoğan görüşmeyecek. Bu gibi olumsuz imajlarla nereye ulaşmaya çalışıyoruz. Bizi yıllarca zincirleyen fanatiklikten kurtulalım artık. Hz. Muhammed için ne düşünürse düşünsün bizler kapımıza gelen misafire misafir gibi davranmalıyız. Papa Hz.Muhammed'i de ziyaret etmiş olsa eminim Hz. Muhammed de kendisini hoş karşılardı, Müslümanlar için AB'de cami varsa bizde de Hıristıyanlar için Kilise olmalı.

Yahya Uysal
Papa ya bu kadar saldırılmasını anlamak gerçekten çok zor. Ne olacak Papa geldi diye hıristiyan mı olacağız? Dinler birbirleriyle sonsuza kadar kavgalı mı olsun? Hiç barışmasınlar mı? Birbirlerine hiç gidip gelmesinler mi? Konuşmasınlar mı? Papa'nın ülkemize gelmesini istemeyenler bunları mı istiyor? Papa dünyada 1 milyar insanı temsil ediyor, lütfen biraz saygı.

Metin  Başpınar
Tüm dinler arasındaki diyalog iyidir. Misafir bizim için misafirdir.
 
Gültekin Tatar
Bir İran gibi Arap ülkeleri gibi davranmaya gerek yok.

Haberin Devamı

Sorumlu Vatandas
Nedir bu hoşgörüsüzlük, anlayamıyorum. Papa bir hata yaptığını, özür dilemese de defalarca İslamı öven ve yanlış anlaşıldığını söylediği konuşmalar yaptı. Bu ülkenin geleceği koyu milliyetçi ve radikal İslamcı söylemlerde değildir. İslam özünde kin değil, hoşgörü ve bağışlayıcı bir dindir diye öğretilmişti.

Azizhan Ak
Dinimizin ve insanlığımızın gerektirdiği gibi karşılayalım ve misafir edelim. Örnek olup fırsatı değerlendirelim.

Hamit EroÄŸuz
Bu ziyaretin sonuçlarının, medeniyetler dayanışmasına yardımcı olmasını temenni edelim ve sadece bunu düşünelim.

Mari Saatciyan
Hadi bakalım hayırlısı. Umarım iki taraf için de herşey yolunda gider.

Haberin Devamı

Elsia Lahey
Papa da aynı yaratıcıya hayatını adamış bir insan. Hem de herkesten çok. Din farklı olsa da, yaratıcımız aynıdır ve tüm yollar aynı yere varıyor. Ben Müslümanım, ama ya o diğer din doğruysa hiç sormadınız mı kendinize? En azından Peygamberimizin öğütlediği saygı nerede?

Alper Öztürk
İnsanları anlayabilmiş değilim. Sayın Papa 16. Benedikt gelince ülke olarak ne kaybedecegiz? Papa bu memleket insanına ne yaptı? Ekmeğini alıp ateşe mi attı? Ne yaptı? Gelmesinden dolayı çok mutluyum.
  
Berhan Kurdu
Türk halkı her zaman konuksever olmuştur.Papa'ya da en derin saygılarımızı göstereceğimizden hiç şüphem yok.

Adnan Sayar
Benim için Sayın Papa'nın Türkiye'ye gelirken değil Türkiye'den gittikten sonra söyliyecekleri ve söylediklerinin ne kadar arkasında duracağı önemli. Türk halkının gerçekten saygısını kazanmak istiyorsa söylediklerini düşünerek ifade etmeli ve ifade ettiklerine de inanmalı ve dünyaya anlatmalı.

Dış basın bunu da yazın


Ahmet Bulut
Lütfen dinimizin ve ahlakımızın derecesini Türklüğe yakışır bir biçimde sergileyelim. Dünyaya misafirperverlik nasıl olur gösterelim, her ne kadar hakedilmese de biz kendimize yakışanı yapalım lütfen.

Ä°zmirli Murat
Sağduyulu olmamız gerekiyor. Sonuçta Papa bir insan, onun hatasını aynı yaradana inanan aynı cennete girmeye çalışan insanların hepsine yüklemeyelim. Dinimiz farklı da olsa onların inandığı peygambere biz de inanıyoruz, onların inandığı Allah'a biz de inanıyoruz yani aslında aynı hedefe farklı yoldan devam ediyoruz. Biraz hoşgörü, biraz sevgi, biraz saygı herşey düzelir, güzelleşir.

Alper Kir
Papa kimdir? Bir insanoğlu. Gezmek istiyorsa gezsin. Tepki göstermek niye, gezmek isteyen bir insanoğluna. Biz onu insanoğlu biliriz. Buradaki turistten bir farkı yoktur.

Burhan Sülün
O lüzumsuz konuşmaları yapmasaydı, bu gezi inanılmaz güzel sonuçlar doğurabilirdi.

Selcan Tuncan
Sayın Papa, umarım bu defa gerçekten barış adına bişeyler yaparsınız zira daha önceki söylemleriniz savaşa sebep olabilecek nitelikteydi.

Hasan Gürelliler
Barış ne kadar güzel bir kelime. Keşke herkes barışa elinden gelen katkıyı yapsa da tüm dünyada akan kanlar dursa silahlar sussa.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!