Dinmeyen acı

Güncelleme Tarihi:

Dinmeyen acı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

Aşiyan - Tek kızları, milli binici Ahu Hetman'ı 11 yıl önce, 17 yaşında bir trafik kazasında yitiren Hetman Ailesi'nin acısı dinmiyor. Baba Tuna Hetman, Marmaris'te üç okul, bir hastane yaptırarak Ahu Hetman'ın adını yaşatmaya çalışıyor.

Ölümünün 11. yılında kızlarının Aşiyan Mezarlığı'ndaki mezarını ziyaret ederek dua eden turizmci baba Tuna Hetman ve anne Ömür Hetman'ı yakınları da yalnız bırakmadı.

Doktorları suçluyor

19 Ağustos 1988'de Atlı Spor Kulübü'nden çıkan milli binici Ahu Hetman arkadaşı Burcu Salepçioğlu'nun kullandığı aracın kaza yapması sonucu ağır yaralanmıştı. Hetman'ın ölümünden sonra ailesi yıllarca sürecek bir yasa girmiş, arkadaşı Burcu da kendini suçlu hissederek intihara teşebbüs etmişti. Hetmanlar, o gün bu gündür, her ölüm yıldönümünde düzenledikleri anma törenininde yüreklerinde besledikleri ilk günkü acıyla kızlarını ziyaret ediyor.

Kızı Ahu'yu hayatının baharında kaybeden Tuna Hetman, kaza sonrası kaldırıldığı hastanede doktorların müdahalesini yetersiz bulduğunu söylüyor. Hetman, ‘‘Otopsi yaptırmadım. Sineye çektim. Giden gitmiş çünkü’’ diyor.

Hetman Ailesi, kazadan sonra İstanbul'dan ayrılarak kızlarının çok sevdiği Marmaris'e yerleşti. Kızlarının kaldırıldığı hastanede doktorların ilgisizliği nedeniyle öldüğüne inanan aile olayı dava konusu yapmak yerine, başkalarının da aynı acıyı yaşamaması için Marmaris'e bir hastane yaptırdı. Özel Ahu Hetman Hastanesi adı verilen kuruluşta, ailenin verdiği bilgiye göre, bu güne kadar yaklaşık 200 kişinin hayatı kurtarıldı Kızlarının adını hastanede yaşatan aile ayrıca Ahu Hetman Vakfı'nı kurdu. Marmaris'te iki, Fethiye'de bir okul yaptırdı. Şu anda toplam 450 çocuğun parasız eğitimini sağlıyor.

Tuna Hetman, kızının ölümünden sonra doyasıya yaşayamadığı çocuk sevgisini gidermek için iki öksüz çocuğu da evlat edindi. ‘‘Anneleri ve babaları 1990 yılında Manavgat'ta öldürülen manevi evlatlarım, öksüz kaldıklarında biri 1, diğeri 1,5 yaşındaydı’’ diyen Tuna Hetman, evlatlık edindiğinde adı İsmet olan çocuğuna Alim, adı Songül olan kız çocuğuna ise Ahusu ismini verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!