Dinlensin mi dinlenmesin mi...

Güncelleme Tarihi:

Dinlensin mi dinlenmesin mi...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2014 18:23

Amerikan gizli servisi NSA'in dinleme skandalını ortaya çıkaran Edward Snowden Almanya'yı ikiye böldü. Muhalefet Snowden'in tanık olarak Almanya'ya davet etmek istiyor, hükümet ise karşı.

Haberin Devamı

Almanya'da NSA'in dinleme skandalını incelemek için kurulan Araştırma Komisyonu NSA eski ajanı Edward Snowden'i tanık

Dinlensin mi dinlenmesin mi...
olarak dinleyecek mi? Sol Parti ve Yeşiller Snowden'in tanık olarak davet edilmesi talebinden taviz vermiyor. Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) ve Sosyaldemokrat Parti (SPD) büyük koalisyon hükümeti ise Snowden'in Almanya'ya gelmesini istemiyor. Yeni kurulan NSA Araştırma Komisyonu başkanı Clemens Binninger bu kavga yüzünden yüzünden istifa etti. Komisyon çok sert tartışmalar nedeniyle oturumuna sık sık ara verdi. Snowden'i davet kararı 8 Mayıs'a, Başbakan Merkel'in ABD gezisi sonrasına ertelendi. Başbakan Merkel derin nefes aldı.

Haberin Devamı

SNOWDEN'SIZ OLMAZ
Edward Snowden'in dinleme skandalı üzerine belgelerini yayınlayan Amerikalı gazeteci Glenn Greenwald, Berlin'de Federal Meclis'e Snowden'ı tanık olarak dinlemelerini tavsiye etti. Greenwald, Snowden dinlenmeden skandal aydınlanamaz dedi.
Süresi sınırlı vizeyle Rusya'da kalma izni bulunan Edward Snowden ifade vermek için Almanya'ya gelmek istiyor. Fakat ABD'ye iade edilmeyeceğine dair garanti talep ediyor. Almanya'ya gelmesi durumunda, ABD Snowden'in iadesini isteyecek. Almanya'da hükümet Snowden için ABD'yi karşısına almak istemiyor. Bu büyük skandalı önemli derecede aydınlatacak olan Snowden Almanya'ya gelmeli mi? Siz ne düşünüyorsunuz, yazın: cozcan@hurriyet.de

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!