Dink ailesinin avukatı: AYM kararı Samast’a yarar

Güncelleme Tarihi:

Dink ailesinin avukatı: AYM kararı Samast’a yarar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2023 07:00

Anayasa Mahkemesi TCK’nın 220’nci maddesinin 6’ncı fıkrasında yer alan ‘örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişi, ayrıca örgüte üye olmak suçundan da cezalandırılır’ düzenlemesini iptal etmişti. 4 ay sonra yürürlüğe girecek olan kararı Hrant Dink’in ailesinin avukatlarından Bahri Bayram Belen değerlendirdi.

Haberin Devamı

İptal kararının bağlı olduğumuz uluslararası anlaşmalara uygun olduğunu söyleyen Belen, karardan Dink’in katili Ogün Samast’ın da faydalanacağını hatırlatarak şunları ifade etti:

İNFAZI MÜMKÜN DEĞİL

“Her hâlükârda Ogün Samast’ın ceza alması ya da ceza alırsa bunun Yargıtay süreçlerinden, istinaf süreçlerinden geçmesi sonrası infazının mümkün olmayacağı kanaatindeyiz. Ogün Samast’la ilgili açılan davada başka şeyler de var. Zamanaşımı uygulamaları gibi. Son iddianame Samast’ın bırakılmasından 2 gün sonra düzenlenmiş. Biraz aceleye getirilmiş. Çünkü Samast’la ilgili 314’üncü madde yani terör örgütü maddesi, 220’ye 6’nın dışında bir de Terörle Mücadele Kanunu’na 5’inci maddesi göre bir artırım istenmiş. Oysa bu 5’inci maddeyle ilgili artırım, suçu işlediği zaman 18 yaşından küçük olanlara uygulanamaz.”

BAKMADAN GEÇME!