Dini şoven değil ortalama Türk’ün partisiyiz

Güncelleme Tarihi:

Dini şoven değil ortalama Türk’ün partisiyiz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2008 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Newsweek Dergisi muhabiri Owen Matthews’e konuştu.

Yargıda olduğunu belirterek kapatma davası konusunda bir yorumda bulunamayacağını söyleyen Erdoğan, İslam’a ilişkin bir soru üzerine, "Türkiye, İslam, demokrasi, laiklik ve modernite arasında bir denge sağlayarak, asla başarılamaz sanılan bir şeyi başardı" dedi.

İlham kaynağı

Erdoğan şöyle devam etti: "Hükümet dindar bir insanın laiklik fikrini koruyabileceğini kanıtlıyor. Batı’da AKP, her zaman ’kökleri İslam’da olan’ bir parti olarak gösteriliyor. Bu doğru değil. AKP, sadece dindar insanlar için bir parti değil, biz ortalama Türk’ün partiyiz. Etnik milliyetçiliğe, bölgesel milliyetçiliğe ve dini şovenizme tamamen karşıyız. Türkiye, demokrasisi ile İslam dünyasının geri kalan kısmı için bir ilham kaynağıdır."

Dini kuralların değişmediğini ancak insanların dine ilişkin tutumlarında değişiklik olduğunu söyleyen Erdoğan ülkenin kentleşmesinin, artan zenginlik ve yaşamın farklı bir anlayışını getirdiğini kaydetti. Erdoğan, geçmişte insanların bir alternatifinin bulunmadığını belirterek, "Şimdi insanlara seçme özgürlüğünü sağladık. Aynı zamanda Müslüman olmayanların hak ve özgürlüklerini geliştirdik" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!