Dini kitap içine gizlenen silahla eylem yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Dini kitap içine gizlenen silahla eylem yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının ardından örgütün dağılmadığını göstermek amacıyla Etiler'de 3 kişinin yaralandığı bir bara bomba ve silahla saldırı dahil, çeşitli olaylara karışan 1'i kadın 10 kişi yakalandı. Bölücü örgütün İslami kanadı HİK'e (Hareketi İslami Kürdistan) mensup olduğu ileri sürülen kişilerin, bara saldırı olayında kullandıkları silahı, Diyanet Vakfı tarafından yayımlanan bir kitabın içine gizledikleri belirlendi.

Yakalanan kişilerin evlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, biri Diyanet Vakfı tarafından yayımlanan ‘Günümüz dilinden Hz. Peygamber’e naadlar' isimli kitabın içinde olmak üzere iki tabanca, şarjör ve mermiler, örgütsel dokümanlar, kundaklama eylemleri için hazırlanmış benzin dolu bidonlar, molotofkokteylleri ele geçirildi. Tabancanın, sayfaları kesilen kitabın içine yerleştirilerek Güneydoğu'dan İstanbul'a gönderildiği bildirildi.

Teröristlerin sorgulamaları sonucu, 3 kişinin yaralandığı Etiler'deki Harvard Cafe'ye bombalı saldırının yanısıra, Eminönü'nde 27 Şubat 1998 günü akşamı Koska Oteli ile bazı işyerlerine molotofkokteylli saldırı düzenlediklerini itiraf ettikleri belirtildi. Sanıkların Şubat ayı içinde Eminönü'nde bazı işyerleri ile banka şubelerine molotofkokteylli saldırı düzenledikleri, Fatih'te bir halk otobüsünün piknik tüpü ile yakılması eylemlerini gerçekleştirdikleri belirlendi. Örgüt üyelerinin 20 gün önce de Taksim'de bir taksi sürücüsünden silah tehdidiyle bir bidon benzin gasp ettikleri anlaşıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!