Dina'nın eşyalarını alan anne ve babası gözyaşları içinde kaldı

Güncelleme Tarihi:

Dinanın eşyalarını alan anne ve babası gözyaşları içinde kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2023 11:57

Karabük'teki Filyos Çayı'nda cesedi bulunan üniversite öğrencisi Gabonlu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın (17) ailesi, kente gelip adliyede suç duyurusunda bulundu. Dina'nın anne ve babası, arkadaşlarından kızlarına ait eşyaları teslim aldıkları sırada gözyaşlarına boğuldu.

Haberin Devamı

Üniversite öğrencisi Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga'nın Filyos Çayı'nda 26 Mart'ta cansız bedeni bulundu. Gabonlu öğrencinin ölümü sonrası soruşturma başlatıldı. Dinabongho'nun kıyafetleri ile telefonu kriminal incelemeye alındı. Bu süreçte 8 şüpheli, gözaltına alındı. Şüphelilerden 1'i tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı. Dina'nın ölümüne ilişkin sır çözülemezken, soruşturma sürüyor.

Dinanın eşyalarını alan anne ve babası gözyaşları içinde kaldı

ANKARA'DAN KARABÜK'E GEÇTİLER

Öte yandan İstanbul'da kızlarının cansız bedenini teşhis eden aile, dün de Ankara'da Gabon Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne görüşmeye gitti. Buradan Karabük'e geçen aile, adliyeye gidip, soruşturmaya ilişkin bilgi aldı ardından kızlarının eşyalarını saklayan arkadaşlarının evine gitti.

Haberin Devamı

Dinanın eşyalarını alan anne ve babası gözyaşları içinde kaldı

Gabonlu öğrencinin ailesi, kızlarının kaybolduğu gün evde olan kişiler ile sohbet etti. Daha sonra anne Jessica Sandra Makemba Panga, baba Guy Serge Ibouanga ve yakınları, genç kızın eşyalarını inceleyip, gözyaşı döktü. Daha sonra tekrar adliyeye gelen aile, savcılığa ifade verip, suç duyurusunda bulundu. (DHA)

Dinanın eşyalarını alan anne ve babası gözyaşları içinde kaldı

DİNA’NIN AİLESİ OLAY YERİNE GİTTİ

Karabük Valiliği’nin ev sahipliğinde geceyi kentte geçiren Dinabongho'nun ailesi bu sabah, avukatları Kerim Bahadır Şeker ile birlikte, Emniyet Müdürlüğü’ne giderek bilgi aldı. Kendi ellerindeki bilgileri ve öğrendiklerini polislere anlatan aile, ekiplerin öncülüğünde kızlarının Filyos Çayı etrafında canlı olarak son görüldüğü nokta ve cansız bedeninin bulunduğu Yeşilköy mevkisine gitti.

Dinanın eşyalarını alan anne ve babası gözyaşları içinde kaldı

Haberin Devamı

‘İLAHİ BİR GÜÇ TARAFINDAN KORUNMUŞ GİBİ’

Dina’nın canlı olarak son görüldüğü yerden 4,5 kilometre ötede cansız bedeninin bulunduğu noktayı gözlemleyen aile adına konuşan avukat Şeker, “Burası bir ırmak ve debisi çok fazla. Biz şükranlarımızı sunuyoruz. Eğer nehrin sağından ya da solundan devam etseydi bulunamazdı. Dina’nın cansız bedeni, ortadaki bir çıkıntıya takılarak bulunabildi. Sanki ilahi bir güç tarafından korunmuş gibi. Tren direkt yukarıdan görüyor, ortada bir yerde Dina’nın cansız bedeni. Eğer hidroelektrik santraline devam etseydi, hiçbir zaman cansız bedenine ulaşamayacaktık. Konuyla alakalı sürecin takipçisi olacağız. Aile ‘Allah’a şükürler olsun, kızımızı burada cansız bedeni bile olsa bize kavuşturdu. Biz cansız bedenini bile bulamayacaktık. Bir kutsal el bizi korudu’ diyerek ifade ettiler” dedi.

Haberin Devamı

‘DİNA’NIN ADALETİ İÇİN ÇABALAYACAĞIZ’

Tüylerinin ürperdiğini ifade eden anne Jessica Sandra Makemba Panga, “Kızımızın bedeni burada bulunduysa bu Tanrı'nın eli sayesinde. Burada dua etmeden gitmek istemiyorum. Tanrı’ya şükürler olsun. Kızımın yüzünü cansız bedeni de olsa onun sayesinde gördüm. Bunu bize göstermesinin sebebi de Dina’nın adaletine kavuşmamızı istediği içindir. Yaratıcımızın da bize gösterdiği mesajlar, yollar, ipuçlarına inanalım ve Dina’nın adaleti için sonuna kadar çabalamaya devam edeceğiz” diye konuştu. (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!