Din temelli yapının tehdidi altındayız

Güncelleme Tarihi:

Din temelli yapının tehdidi altındayız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2006 00:00

Önümüzdeki 30 Ağustos itibariyle Ege Ordu Komutanlığı olarak görev yapacak olan 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Türkiye’nin batılı ülkelerce beslenen PKK’nın yanı sıra, ülkeyi ortaçağ karanlığına mahkum etmek isteyen din temelli yapının tehdidi altında olduğunu söyledi.

6’ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Ayhan Taş’ın görevini Tümgeneral Muzaffer Şen’e devretmesi nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşan Sarıışık, devletin güvenlik, ekonomik ve sosyal yapıda bozulma olmak üzere, bir dizi sorunla karşı karşıya kaldığını anlattı. Sarıışık şunları söyledi:

DESTEKÇİLERİ VAR

"Güvenlik bağlamında ortaya çıkan en önemli sorun devletimiz ve milletimizin üniter yapısını hedef alan bölücü terördür. Ona bu konuda, aynı tarafta olduğuna inandığımız bazı Batılı ülkelerin tavır ve politikaları da cesaret vermektedir. Ayrıca, bu hainlere yurt içinde de, sözde demokrasi adı altında bazı çevrelerce destek verildiği üzüntüyle görülmektedir. Cumhuriyetimizin getirdiği kazanımları geriye götürmek, bizleri ortaçağın teokratik ve totaliter karanlığına mahkum etmek isteyen din temelli bir yapının tehdidi hepimizin malumudur. Tüm bu tehditler, küreselleşmeye geçiş sürecinde yaşanan sancıların ortaya çıkarmış olduğu, kargaşa ortamından beslenmektedir. Bu hainler emellerine asla ulaşamayacaklardır."

Yeni komutana kutlama

2. Ordu Komutanı Orgeneral Sarıışık, 6. Kolordu Komutanlığı görevini emekli olan Korgeneral Taş’tan alan Tümgeneral Şen’i kutladı, başarılar diledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!