Dilenen Suriyeli görüntülerini arzu etmiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Dilenen Suriyeli görüntülerini arzu etmiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2014 01:26

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Atalay şehirlerde yaşayan Suriyelilerin imkanlarının tükenmesi nedeniyle dilencilik gibi görüntülerin ortaya çıkabildiğini belirtti. Suriyelilerin şehirlerin dışına taşınması ve yeni çadır kentler kurulması konusunda da talimatlar verdiklerini söyleyen Atalay şöyle konuştu:

Haberin Devamı

KAMPLARDA BOŞ YER VAR

Şu anda kamplarımızda 220 bin Suriyeli kalıyor. Halen 30 bin kişilik kapasite var. Bu kamplar iyi şartlardadır. 2 milyar 134 milyon 599 bin TL harcamamız oldu. Kamp dışında kalan nüfus, 1 milyon 104 bin kişi. Bazen tabii 1-2 şehrimizde tahrikler oldu. Valilere talimat verdik. Kamplarımızda boş yerimiz var. Yeni kamplar oluşturmak için yer arıyoruz. Şehir içlerinde o tür görüntüleri arzu etmiyoruz.

Yaklaşık 20 bin civarında çadır intikal ettirdik. Sincari’de büyük kampı kuracaktık. Biraz daha kuzeye Dohuk tarafına kaydırılmış oldu. Heyet orada. Yönetimini Türkmenlere verme kararındayız. İlk etapta 20 bin kişilik kamp. Bir hafta içinde kurulacağını zannediyorum. Konteyner kent 2 aylık süre alabiliyor. Antep ve Mardin’de 2 kamp daha kurulması içinde çalışma var. Suriyelilere çalışma izni verilmesi söz konusu değil.

YOL HARİTASI BİTECEK

Haberin Devamı

Çözüm süreciyle ilgili olarak, Meclis’te çerçeve yasanın çıkması en ileri adımlardan biri oldu. Bu yasa Meclis’ten yüzde 80 destekle çıktı. Bu bizi sevindirdi. Bu yasanın şemsiyesi altında yol haritası çalışıyoruz. Yeni yol haritası daha net olacak. Kesin zamanları olacak. Periyodu belli olacak. Gecikmeyecek. Yaz dönemi yol haritamızı bitireceğiz. Devlet Bahçeli bizim bu politikamızı çok eleştiriyor. Bizler hainiz onlara göre. Tabii tarih kimin hain olduğunu yazacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!