Dilencinin üzerinden 8 bin YTL'lik banka cüzdanları çıktı

Güncelleme Tarihi:

Dilencinin üzerinden 8 bin YTLlik banka cüzdanları çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2008 15:08

KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince yapılan operasyonda, dilencilik yaparken yakalanan Ali Özaslan'ın 3 ayrı bankadaki hesaplarında 8 bin YTL olduğu ortaya çıktı. 9 dilencinin üzerinden de toplam 105 YTL ve 200 Euro çıktı. Dilencilere, Kabahatler Kanunu'na göre 58'er YTL para cezası kesildi.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, cami önleri, kentin işlek cadde ve sokaklarında dilencilere yönelik operasyon düzenledi. Bir cami önünde yakalanan Ali Özaslan ile cadde ve sokaklarda yakalanan 9 dilenci, belediye zabıta müdürlüğüne götürüldü. Dilencilerin üzerinde yapılan aramada, 105 YTL ve 200 Euro çıktı. Ali Özarslan'ın üzerinde ise, 3 ayrı bankada 8 bin YTL olduğunu gösteren banka cüzdanları çıktı. 10 dilenciye Kabahatler Kanunu’nun 33'üncü maddesi uyarınca 58 YTL ceza kesildi. Dilenciler, ardından serbest bırakıldı.
Belediye yetkilileri ise, halkı dilencilere itibar etmemeleri ve para vermemeleri konusunda uyardı. Belediyeden yapılan açıklamada, “Belediyeler başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşların yaptıkları erzak, yakacak ve giyim yardımlarına karşılık bazı insanların aç kalmayı bahane göstererek, dilenmeye devam etmelerini önlemek için, yardım yapılmamalıdır” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!