Dilek'in en acı koşusu

Güncelleme Tarihi:

Dilekin en acı koşusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2010 19:19

Bugün sabah saatlerinde ocakta yaşamlarını yitiren 30 madenciden 28'inin cesedine ulaşıldığının açıklanmasının ardından, işçi yakınları maden ocağının ağzına akın etti. Ocakta can veren madencilerden 56 yaşındaki Hüseyin Arslan'ın kızı 22 yaşındaki Dilek Arslan da yakınlarıyla birlikte ocağa koştu. Ocağa yaklaşık 200 metre kala, kendini kollarından tutan 2 yakınından kurtulan Dilek, hızla koşarak herkesten önce ocak ağzına ulaştı.

Haberin Devamı

Babasının cesedinin çıkarılmasını beklerken gözyaşlarına boğulan Dilek Arslan, polislerin ve diğer görevlilerin sakinleştirmeye çalışmasının ardından ceset çıkarılmadan önce yakınları tarafından ocaktan uzaklaştırıldı. Dilek Arslan, yakınlarıyla birlikte babasının cesedinin kaldırılacağı Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne gitti. Dilek Arslan, babasının cenazesinin, getirildiği morgtan çıkarılıp aileye teslimi sırasında da sinir krizi geçirdi. Sağlık ekipleri, Dilek Arslan'a sakinleştirici iğne yaptı. Yarın, Bartın Ulus İlçesi'ne bağlı Yeniköy'de toprağa verilecek olan Hüseyin Arslan'ın, TTK'dan emekli olduktan sonra Yapıtek Şirketi'nde yeniden işe başladığı, yakınlarına da Temmuz ayında işi bırakacağını söylediği öğrenildi.

Hüseyin Arslan'ın oğlu Sedat Arslan, babasının geçen perşembe günü aynı ocakta iki vagon arasında sıkışarak yaralandığını ve 4 gün istirahat verildiğini söylemişti. Sedat Arslan, “Babam istirahatın 4’üncü gününde yani göcüğün olduğu pazartesi günü istirahat kağıdını vermek üzere müesseseye gitti. Normalde istirahat bittikten sonra doktorun yeniden kontrol etmesi gerekiyordu ama onu çalıştırmışlar” dedi.

Haberin Devamı

KÖYDE ÇİFTE ACI

Zonguldak’ın Çatalağzı Beldesi’ne bağlı Yeniköy’de yaşayan 39 yaşındaki Veli Akyüz ile 1 çocuk babası 33 yaşındaki Hasan Ersin’in cenazeleri Zonguldak Devlet Hastanesi’nin morgundan alınarak köy meydanına getirildi. Burada Kuran okunup dua edilirken, Çaycuma İlçesi’ne bağlı Ayıcıoğlu Mahallesi’nde oturan aynı ocakta ölen Serkan Yılman’ın cenazesini taşıyan ambulans ve peşindeki araç konvoyu geçerken yol tıkandı. Serkan Yılman’ın yakınları araçlardan inerek meydanda toplananlara sarılıp gözyaşı döktü. Köy meydanından geçen yol tıkanınca Veli Akyüz ile Hasan Ersin’in cenazeleri omuzlara alınarak araçların arasından geçirilip yaklaşık 500 metre ilerideki Yeniköy Camii’ne getirildi.

Cenaze namazına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız vatandaşlara baş sağlığı dileğinde bulundu. İkindi namazına müteakip Akyüz ve Ersin için ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Cenazeler daha sonra caminin yanındaki mezarlıkta toprağa verildi.
Cenazeye yaklaşık 500 kişi katılırken, 26 yaşındaki Sevim Güçlücan ile 6 Haziran’da evlenecek olan Veli Akyüz’ün babası Selahattin ile annesi Müzeyyen Akyüz ağıtlar yaktılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!