Dikkat!

Güncelleme Tarihi:

Dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2011 00:00

İstanbul’da önceki gün bir TIR’ın karşı şeride geçerek, 3 otomobil ve bir minibüse çarpması sonucu 9 kişinin öldüğü kazada emniyet şeridi terörü yaşandı. Sorumsuz araçlar şeridi tıkadı, ambulanslar kaza yerine ulaşamadı, doktorlar ellerinde çantalarla koştu.

Haberin Devamı

112 ACİL Servisi’ne haber verilmesinin hemen ardından, kazanın olduğu TEM Otoyolu Sultanbeyli Mevkisi’ne 20’ye yakın ambulans yönlendirildi. Ancak TEM Otoyolu’nun her iki yönünde de trafik kilitlenmişti. Acil durumlar için bulunan emniyet şeridi de sorumsuz sürücülerin işgalindeydi. Samandıra gişelerinden çıkarak, olay yerine gitmek isteyen 2 ambulans ve trafik ekibi, emniyet şeridinin dolu olması nedeniyle kontak kapattı ve trafiğin açılmasını bekledi. Kimi sağlık personeli ise olay yerine yaklaşmayı beklemeden, malzemelerini sırtlayarak, hayat kurtarmaya koştu. Bazı ambulanslar trafiğe kapanan TEM Otoyolu’nun Ankara istikametine, tersten girerek olay yerine ulaştı.

Saniyeler bile önemli

Bir ambulansta görevli sağlık personeli, yaşanan sıkıntıyı şöyle anlattı: “Biz saniyelerle insan hayatı kurtarıyoruz. Orada insanlar dakikalarla, belki de saniyelerle hayatını kaybetmiş olabilir. Bu yüzden acil durumlar dışında emniyet şeridi boş bırakılsın” dedi. bir emniyet yetkilisi ise “Emniyet şeridi ihlalinin cezası 66 lira. Bu ceza bazı insanları caydırmıyor. Trafiğe maruz kalmaktansa 66 lirayı ödemeyi tercih ediyorlar” dedi. İstanbul’da son 15 günde emniyet şeridi ihlali yapan, 14 bin 567 araca, 961 bin 422 TL ceza kesildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!