GeriGündem Diken üstü ana yemek
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Diken üstü ana yemek

Diken üstü ana yemek
refid:23417920 ilişkili resim dosyası

“Diyarbakır’ın Akciğeri” olarak kabul edilen Dicle Vadisi’nde tarihi On Gözlü Köprü’nün bulunduğu bölgede Dicle Nehri’nin her iki yakasında da yetişen devedikenleri, Latincede Carduelis carduelis olarak geçen saka kuşları için çok iyi bir besin kaynağı oluşturuyor.

Olgunlaşan deve dikeni çekirdekleriyle beslenen sakalar, bu sayede üreme hem de yavrulama dönemlerinde çok iyi beslenme fırsatı buluyor. Gün boyu olgunlaşan deve dikenlerini tek tek dolaşan ve bol bol çekirdeklerini yiyen sakalar karınları doyduğu için keyiften ötmeyi de ihmal etmiyor.


Yorumları Göster
Yorumları Gizle