Didem Yaman'ın cenazesi geliyor

Güncelleme Tarihi:

Didem Yamanın cenazesi geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2011 13:34

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim elemanı 31 yaşındaki Didem Yaman’ın, Yeni Zelanda’da depremde yıkılan bir alışveriş merkezinin enkazında bulunan cenazesi, yarın yola çıkarılıyor. Yaman, Cumartesi günü Çanakkale’de toprağa verilecek.

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki deprem sonrası adı kayıplar listesinde yer alan ve geçtiğimiz günlerde bir alışveriş merkezinin enkazında bulunan Didem Yaman’ın cenazesi Türkiye’ye getirilecek. Depremin meydana geldiği günden bu yana Didem Yaman’ın bulunması için Türkiye’nin Yeni Zelanda Büyükelçiliği ile iletişimi sağlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mete Tunçoku, büyükelçilikten kendisine iletilen bilgiye göre, Didem Yaman’ın cenazesinin yarın Christchurch kentinden Emirates Hava Yollarına ait uçakla Türkiye’ye getirilmek üzere yola çıkacağını söyledi.

Yeni Zelanda ile Türkiye arasındaki saat farkı nedeniyle Didem Yaman’ın cenazesinin 18 Mart Cuma günü saat 13.15’te İstanbul’da olacağını belirten Prof.Dr. Tunçoku, baba İzzet Yaman tarafından teslim alınacak olan cenazenin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne ait ambulansla Çanakkale’ye getirileceğini açıkladı. Christchurch kentindeki depremde yaşamını yitiren ÇOMÜ öğretim görevlisi Didem Yaman’ın cenazesi, öğlende Necip Paşa Camisi’nde kılınacak namazın ardından, şehir mezarlığında defnedilecek.

ÇOMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğretim elemanı olarak görevliyken, 4 yıl önce ‘Tarih boyunca Türkiye, Avustralya, Yeni Zelanda İlişkileri’ üzerine doktorasını yapmak üzere Yeni Zelanda’daki Otago Üniversitesi’ne giden Didem Yaman, 22 Şubat’ta ülkenin ikinci büyük kenti Christchurch’ta meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremde kaybolmuştu. Yaman, Otago Üniversitesi’nin bulunduğu Dunedin kentinde yaşamasına rağmen hafta sonu tatili için depremin meydana geldiği Christchurch kentine gitmişti. Burada yanında kaldığı Çinli arkadaşı Sisi Xin ile birlikte, bir sağlık kliniğinden saat 12.00’ye aldığı randevu için gittikleri alışveriş merkezi yarım saat sonra meydana gelen depremde yıkılmış, Didem Yaman ve Çinli arkadaşı Sisi Xin enkazın altında kalarak yaşamlarını yitirmişlerdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!