Dicle Üniversitesi'nde 11 kişi müşade altında

Güncelleme Tarihi:

Dicle Üniversitesinde 11 kişi müşade altında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2006 14:28

Yurdun çeşitli yerlerinde kuş gribine karşı önlemler alınıyor.

Dicle Üniversitesi (D.Ü) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eralp Arıkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halen hastanede 11 kişinin müşahede altında tutulduğunu, bu hastaların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.
Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman, Bitlis ve Siirt'ten kuş gribi şüphesiyle D.Ü'ye sevk edilen 19 kişiden tahlil sonuçları negatif çıkan ve tedavileri yapılan 8'inin taburcu edildiğini belirten Arıkan, ”Halen hastanemizde müşahede altında tutulan ve sağlık durumları iyi olan 11 kişi de tahlil sonuçları negatif çıkarsa taburcu edilecek” dedi.

-GİRESUN-

Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, yaptığı açıklamada, şu ana kadar yapılan kontrollerde ilde kuş gribine rastlanmadığını, bu konudaki alan taramalarının titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.
Giresun'un göçmen kuşların uğrak yerlerinden birisi olması nedeniyle bir dizi önlem aldıklarını ifade eden Kocatepe, pazarlarda kanatlı hayvan satışının yasaklandığını, yörede bulunan hayvanların da kontrolden geçirildiğini belirtti.
Pazarsuyu, Aksu, Harşit ve Yağlıdere akarsularının göçmen kuşların uğrak yerleri olduğunu hatırlatan Vali Kocatepe, “Bu nedenle Tarım İl Müdürlüğü ile Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri burada yaşayan vatandaşları bilgilendirmekte ve kanatlı hayvanlarını kümeslerinden dışarıya çıkarmamaları konusunda uyarmaktadır. Diğer bölgelerde de arazi taraması yapılmaktadır” dedi.

-ISPARTA-

Isparta Vali Vekili Mustafa Tüysüzoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Şarkikaraağaç'taki Karayaka Köyü'nde kuş gribinin ortaya çıktığını, bunun üzerine tarım ve sağlık il müdürlükleri ekiplerinin, bölgede çalışma başlattığını bildirdi.
İhbarlar doğrultusunda Yassıbel, Yeniköy ve Kıyakdere köylerinin de karantinaya alındığını, 4 köyde toplam 6 bin 997 kanatlı hayvanın itlaf edildiğini belirten Tüysüzoğlu, Tarım İl Müdürlüğü'nün Karayaka Köyü'nün 10 kilometre çapındaki bölgeyi “kontrol bölgesi” ilan ettiğini söyledi.
Hayvanlarla direkt temasa geçtikleri belirlenen 15 kişinin Isparta Devlet Hastanesi'ne gönderildiğini, intaniye uzmanlarının yaptığı çalışmalar sonucunda 4 kişinin Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hazırlanan karantina odalarına sevk edildiğini açıklayan Tüysüzoğlu, şunları kaydetti:
“Afyon'un Dinar İlçesi'nden bir kişi de kuş gribi şüphesiyle SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gönderildi. Hayvanlarla direkt temasa geçen bu kişilerden alınan numuneler Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü'ne gönderildi. Sonuçların bu akşam üzeri elimizde olmasını bekliyoruz.”

-DÜZCE-

Düzce'nin Akçakoca İlçesi'nde bir mezarlıkta ölü kuş bulundu.
Alınan bilgiye göre, Kapkirli Mahallesi'nde mezarlıkta bulunan ölü güvercin vatandaşların dikkatini çekti.
İhbar üzerine mezarlığa gelen Akçakoca İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, incelemek üzere ölü kuşu aldı.

-İSKENDERUN-

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde bir evin bahçesinde ölü yabani güvercin bulundu.
Alınan bilgiye göre, Karağaç Beldesi Konarlı Mahallesi'nde bahçelerinde yabani ölü güvercin bulan Süleyman Gülay, durumu İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bildirdi.
Olay yerine gelen görevliler, ölü güvercini incelemek üzere alırlarken, bahçeyi de ilaçladılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!