Diana’nın mobilyaları İstanbul’da

Güncelleme Tarihi:

Diana’nın mobilyaları İstanbul’da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2006 00:00

500 yıla yakın bir zamandan bu yana Spencer ailesine ait olan, Lady Diana’nın da çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği Althorp Malikánesi’nin mobilyalarının bire bir kopyaları, Antik Palace’da satışa sunuluyor.

Yıllar önce bir trafik kazasında hayatını kaybeden Galler Prensesi Diana’nın Prens Charles ile evleninceye kadar yaşadığı Althorp Malikánesi’ndeki mobilyaların bire bir örnekleri, İstanbul’da müzayedeye çıkacak. Spencer Ailesi’nin izni ile az sayıda üretilerek dünyanın dört bir yanında satışa sunulan ve saray ihtişamını gözler önüne seren mobilyaların Türkiye’deki satış hakkını Antik Palace’ın sahibi Turgay Artam aldı.

Aristokrasinin popüler mimarı Henry Holland’ın Fransız neo klasik stilini geleneksel İngiliz stili ile birleştirdiği muhteşem malikánenin mobilyalarını bu kadar önemli kılan şey ise, Prenses Diana’nın kısacık hayatının büyük bölümünü burada, bu eşyalar arasında geçirmiş olması. Bu mobilyalara sahip olmak isteyenlerin, 2 bin euro’dan başlayan ve 20 bin euro’ya kadar varan fiyatları ödemeyi göze almaları gerekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!