DHKP-C şüphelileri mahkemeye sevk edildi

Güncelleme Tarihi:

DHKP-C şüphelileri mahkemeye sevk edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 11:08

ERZİNCAN'da 15 Mayıs tarihinde gözaltına alınan ve aralarında DHKP-C'nin sözde bölge sorumlusu olduğu öne sürülen Sevgi Dalyan'ın da bulunduğu 8 şüpheli hastanede yapılan sağlık kontrolleri ardından adliyeye sevk edildi. Sağlık kontrolleri sırasında slogan atan gruba, hastaneye tedavi için gelenler tepki gösterdi. Bir kadın şüphelilerin bindirildiği polis otobüsüne doğru tükürdü.

Erzincan, Tunceli ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başlattığı DHKP-C'nin gençlik yapılanmasına yönelik operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı. Halen 1 kişinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında İstanbul'da oturan ve örgütün Doğu Anadolu sözde sorumlusu olduğu iddia edilen Sevgi Dalyan'ın da bulunduğu 10 şüpheliden 2'si 17 Mayıs'ta sevk edildiği Özel Yetkili Erzurum 2'nci Ağır Mahkemesi'nce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TEM Şube Müdürlüğü'nde sorgusu yapılan 8 şüpheli i ise bugün saat 08.30 sıralarında otobüsle Erzincan Devlet Hastanesi'ne getirildi. Elleri kelepçeli 8 şüpheli sağlık kontrolünden geçirilmek için hastaneye girişi sırasında slogan atınca çevredekiler tepki gösterdi.
Çevik Kuvvet ekiplerinin geniş önlem aldığı hastane önünde sıkı önlem alırken, çevredeki kişileri uzaklaştırdı. 4'ü üniversite, 2'si lise öğrencisi 8 şüpheli yapılan sağlık kontrolleri ardından otobüse bindirildi. Otobüsün hareket ettiği sırada bir kadın araca doğru tükürdü. Gözaltına alınarak sağlık kontrolünden geçirilen, Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Sevgi Dalyan, M.A., S.D., M.A., S.B., U.Ç,, H.Ö.D., C.Ö.Ç., ve E.A., Özel Yetkili Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Şüphelilerden bazılarının İstanbul'da izinsiz gösterilere katılarak 3 güvenlik görevlisinin yaralanması ve bazı banka şubelerine zarar verdikleri ileri sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!