DHKP-C İstanbul sırumlusunun 22.5 yıl hapsi istendi

Güncelleme Tarihi:

DHKP-C İstanbul sırumlusunun 22.5 yıl hapsi istendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2013 16:55

Terör örgütü DHKP- C'nin İstanbul sorumlusu olduğu belirtilen Kamile Kayır'ın da aralarında bulunduğu 13 kişiye dava açıldı. Örgüt kurmak suçundan hakkında dava açılan Kamile Kayır'ın iddianamede DHKP/C terör örgütünün Türkiye'deki en üst yönetim birimi olan Türkiye Komitesi üyesi olduğu ve örgütün İstanbul sorumlusu olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Ocak ayında örgüte yönelik operasyonda birçok isim gözaltına alınmıştı. Terör ve Organize suçlara bakan savcılık tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Terör savcısı, 13 kişi hakkında iddianame düzenledi. İddianamede Terör örgütü DHKP- C’nin Türkiye sorumlusu olduğu belirtilen tutuklu sanık Kamile Kayır 1 numaralı sanık olarak yer aldı.

ÖRGÜTÜN İSTANBUL SORUMLUSU

DHKP-C’nin yapısının ve faaliyetlerinin anlatıldığı iddianamede, Kamile Kayır’ın DHKP/C terör örgütünün Türkiye'deki en üst yönetim birimi olan Türkiye Komitesi üyesi olduğu ve örgütün İstanbul sorumlusu olduğu belirtildi.

TALİMATLAR KAMİLE KAYIR’DAN

Kamile Kayır'ın örgüt yöneticisi olarak tüm mahalli alan yapılanmalarının da sorumlusu olduğunun belirtildiği iddianamede, “İstanbul’da bulunan bütün mahalli alanların sorumlularının Yürüyüş dergisinin merkezinde Kamile Kayır’dan talimat aldığı, ayrıca Anadolu’daki bazı illerin DHKP/C sorumlularının da Kamile Kayır'la görüştüğü, Türkiye genelinde yapılan örgütsel toplantılara sorumlu olarak katıldığı, Yürüyüş dergisi içerisinde bulunan özel odada yurtdışındaki örgüt mensupları ile görüşmeler yaptığı belirlenmiştir" denildi.

22.5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddianamede Kayır’ın silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek suçundan 15 yıldan 22.5 yıla kadar hapsi istenildi. Diğer 12 şüphelinin de Terör örgütü DHKP- C’nin üyesi olduğu gerekçesiyle 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi. İddianame İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme iddianameyi kabul etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!