DHKP-C iddianamesine 7 ay sonra ret

Güncelleme Tarihi:

DHKP-C iddianamesine 7 ay sonra ret
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2013 01:38

DHKP/C üyesi oldukları gerekçesiyle Şubat 2013’te tutuklanan 15 öğretmen ve 1 memur hakkında Terörle Mücadele Kanunu’nun (TMK) 10’uncu maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianame, İstanbul 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nce reddedildi.

Haberin Devamı

Gerekçe olarak şüphelilere atılı suç ile dosyadaki delillerin ilişkilendirilmemesi gösterildi. KESK’e bağlı Eğitim-Sen üyesi 15 öğretmen ve 1 memur hakkında DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla yürütülen soruşturma tamamlandı. TMK’nın 10’uncu maddesi ile yetkili savcılıkça hazırlanan iddianame İstanbul 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.
TUTUKLU 15 ÖĞRETMEN AYM’ye gİTTİ
İddianamenin kabul ya da reddine ilişkin kararını açıklamak üzere dosyayı incelemeye alan mahkeme, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 170/4’üncü maddesinde “iddianamede, yüklenen suçu oluşturan olaylar, mevcut delillerle ilişkilendirilerek açıklanır” hükmünün yer aldığını hatırlatarak, yine iddianamenin iadesini düzenleyen CMK’nın 174’üncü maddesi gereğince savcılığa iade etti. Savcılık gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra iddianameyi yeniden mahkemeye gönderecek. Soruşturma nedeniyle yaklaşık 7 aydır tutuklu olan öğretmenler, avukatları aracılığıyla Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurarak, tahliye kararı verilmesini istemişti.
Ayşegül USTA/İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!