DGS ne zaman yapılacak? 2022 DGS tarihi hakkında ÖSYM'den açıklama

Güncelleme Tarihi:

DGS ne zaman yapılacak 2022 DGS tarihi hakkında ÖSYMden açıklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2022 15:27

DGS tarihi için geri sayım devam ediyor. DGS, ÖSYM tarafından merkezi olarak düzenleniyor. Üniversitelerin iki yıllık bölümlerinden mezun olan ve eğitimlerini dört yıla tamamlamak isteyenler bu sınava giriyorlar. Başvuruların tamamlanmasının ardından adaylar heyecanla sınav tarihini beklemeye başladılar. Peki, DGS ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

DGS'nin ne zaman yapılacağı hakkında ÖSYM tarafından açıklama yapıldı. DGS başvuruları 13 Mayıs tarihinde başladı ve 23 Mayıs’a kadar devam etti. Geç başvurular yine mayıs ayı içerisinde alındı. DGS 2022 yılında temmuz ayında düzenlenecek. Sınavda,  sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak.

DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS 2022 yılında 3 Temmuz tarihinde düzenlenecek. Sonuçlar 12 Ağustos tarihinde açıklanacak.

DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve cevaplama süresi 135 dakika olacaktır. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecektir.

Haberin Devamı

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacaktır.

2022-DGS sonuçları sadece 2022-2023 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!