DGS başvuru klavuzu yayımlandı mı? İşte DGS başvuru tarihi

Güncelleme Tarihi:

DGS başvuru klavuzu yayımlandı mı İşte DGS başvuru tarihi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2019 11:39

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek olan Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) girecek lisans adayları başvuru kalvuzu ile ilgili araştırma yapmaya başladı. 2019 DGS, bu sene 30 Haziran tarihinde uygulanacak. Peki, Önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin lisans programlarına geçiş yapabilmelerine olanak sağlayan DGS başvuru klavuzu yayımlandı mı?

Haberin Devamı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru sürecinin 26 Nisan itibariyle başlayacağını duyurdu. Açık öğretim ön lisans programları ile meslek yüksekokulları bitirenlerin lisans programına geçiş yapmak isteyenlerin gireceği DGS, 30 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak. Peki, DGS başvuru kılavuzu yayımlandı mı?

SINAV SORULARI HAKKINDA

DGS sınavında adaylara yönelik sayısal ve sözel bölümlerden oluşan bir yetenek testi uygulanacak ve her test 120 sorudan oluşacaktır. Sınav 180 dakika (3 saat) sürmektedir. Sınav saati, kılavuz içerisinde açıklanacak. Sınavda 15 dakika kuralı uygulanacak.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

30 Haziran tarihinde gerçekleşecek olan DGS’nin sonuç tarihi de belli: 25 Temmuz.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!