DGM'ye bitkin çıktı

Güncelleme Tarihi:

DGMye bitkin çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

10 trilyonluk orman arazisini Ali Şener'le birlikte üzerine geçirmekle suçlanan Nevzat Ak'ın 7 günlük sorgusu bitti.

Dün 12 arkadaşıyla birlikte DGM'ye çıkarılan Nezat Ak'ın, son derece yorgun ve bitkin olduğu görüldü.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kayınbiraderi Ali Şener'le birlikte Fatih Ormanı'nda 10 trilyon değerindeki 65 dönüm araziyi üzerine geçirdiği iddiasıyla gözaltına alınan ‘Emlak Kralı’ Nevzat Ak ve 12 kişi sorgulandıkları İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Şuçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi'nden Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne sevk edildi.

İstanbul Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ndeki sorguları 7 günde tamamlanan Nevzat Ak ile gözaltına alınan Erol İyilik, Mehmet Erünsal, Ahmet Berber, Ayazpaşa Mahallesi Muhtarı Mehmet Arslan, emekli Şişli Kadastro Müdürü Nazmi Oktay, Hayri Cem Velibeyoğlu, Yılmaz Özdeş, Hidayet Demirbay, Remzi Longur, Abdülkadir Aksöyler ve Ahmet Nezih Erciyes, DGM'ye götürülmeden önce Haseki Hastanesi'nde doktor kontrolünden geçtiler. ‘Emlak Kralı’ Nevzat Ak'ın şube çıkışında yorgun ve bitkin olduğu, birkaç günlük sakalının çıktığı ve ellerinin arkadan kelepçelendiği dikkat çekti. Sabah saat 10.10 sıralarında DGM'ye getirilen sanıklar, Adli Tabiplik'teki doktor kontrolünün ardından, sorgulanmak üzere savcı Nazmi Okumuş'un yanına çıkarıldılar.

Bu kişilerle birlikte, operasyon sırasında ele geçirilen 2 adet av tüfeği, 2'si kuru sıkı 3 tabanca ile bazı evraklar da DGM'ye getirildi.

‘Emlak Kralı’ Nevzat Ak ve adamlarının, 10 trilyon değerindeki araziyi, usulsüz yollarla bozuk orman statüsüne geçirdikten sonra yasal boşluktan yararlanarak üzerlerine geçirdikleri ve bu ormanlık alana 1150 villa yapmak istedikleri belirtildi. Nevzat Ak, polis sorgusunda suçlamaları reddetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!