'Devletten tanıtım desteği bekliyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Devletten tanıtım desteği bekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2007 16:49

Türkiye Seyehat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Sinop İl Temsilcisi Adem Tahtacı, Sinop ile Ukrayna'nın Yalta limanı arasında başlatılan katamaran seferlerinin tanıtımında yetersiz kaldıklarını belirterek, “Devletten tanıtım desteği bekliyoruz” dedi

Haberin Devamı

Tahtacı,  yaptığı açıklamada, Sinop ile Yalta arasında 28 Mayıs tarihinde haftada iki gün olarak başlatılan seferlerin yeterli yolcu sayısına ulaşılamadığı için tek güne indirildiğini, buna rağmen yolcu sayısında sıkıntı yaşadıklarını belirtti.
Sinop-Yalta arasında sefer yapan katamaranın 300 yolcu kapasitesi olduğunu ancak bugüne kadar tek seferde 100 yolcu rakamına bile ulaşamadıklarını belirten Tahtacı, tanıtım eksikliği nedeni ile yolcu sayısının yetersiz kaldığını savundu.

Bu konuda tanıtım desteği beklediklerini söyleyen Tahtacı, şunları kaydetti:
“Sinope Tur olarak kendi imkanlarımızla başlattığımız katamaran seferleri ile iki ülke arasında ulaşım imkanı sağladık. Bu son derece önemli bir gelişmedir. Bu seferler sayesinde Sinop'la Yalta arasını 5.5 saate indirdik. Ancak tanıtım konusunda yetersiz kaldığımız için istenilen yolcu sayısına ulaşamadık. Katamaranın yolcu kapasitesi 300 olmasına rağmen, kapasitenin çok altında yolcu taşıyoruz. Seferleri ilgi var ancak yeterli değil. Bunun için tanıtım şart. Tanıtımda yetersiz kalıyoruz, devletten tanıtım desteği bekliyoruz. Bu uluslararası bir hat. Bu hattı kendi çabalarımla sürdürmeye çalışıyorum, devletimi yanımda görmek istiyorum.”

Haberin Devamı

Tahtacı, gemi seferlerinin yeterince tanıtımının yapılması halinde hem Sinop hem ülke için turizm ve ticaret anlamında önemli kazançlar elde edileceğine de işaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!