Devletten ’ameliyat’ yalanı ile trilyonlar çarpmışlar

Güncelleme Tarihi:

Devletten ’ameliyat’ yalanı ile trilyonlar çarpmışlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2007 00:00

SSK’lı bürokratların da adının karıştığı yolsuzluk vurgununda, onlarca hastanın ameliyat edilmiş gibi gösterildiği ve devletin bu yolla trilyonlarca lira zarara uğratıldığı ortaya çıktı.

Ankara Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin SSK Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri ile Şubat 2007’de gerçekleştirdiği "Yama Operasyonu"yla ilgili iddianame tamamlandı. Yedisi tutuklu 10 kişi hakkında 10 yıl ila 30 yıl arasında hapis cezaları istendi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Alp Arslan’ın hazırladığı iddianamede, örgütün lideri olduğu belirtilen Abdurrahman A’nın kurduğu medikal şirketinde, vatandaşlara ait sağlık karnelerinin kullanıldığı ve bu yöntemle 49 kişinin ameliyat edilmiş gibi gösterilerek devletin trilyonlarca lira dolandırıldığı ileri sürüldü. SSK Ankara İl Müdürlüğü’nde görevli Sağlık İşleri Müdür Yardımcısı Cemalettin Ö. ile ödeme şefi Leyla A’nın ise SSK doktorlarının "uygundur" onayını vermediği tedavi masraflarını işleme koyarak, örgüte yardım ettiği belirtildi. Paravan firmanın muhasebecisi Ramazan Ş’nin, şirketin bilançolarını yüksek gösterdiği ve sekreter Nevin Y’nin adına kredi kullanıldığı iddianamede yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!