Devletten alacaklı hastaneleri durumu Meclis'e soruldu

Güncelleme Tarihi:

Devletten alacaklı hastaneleri durumu Meclise soruldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 11:54

Anavatan Partisi Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir, “Sosyal güvenlik kuruluşlarından alacağını tahsil edemeyen 450 hastanenin, haciz kıskacında olduğu doğru mudur?” diye sordu.

Haberin Devamı

Akdemir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı'nın, “alacağını tahsil edemeyen 450 hastanenin zorunlu harcamalarını dahi yapamadığı”na ilişkin demecinin, basında yer aldığını hatırlattı.

Bakan Akdağ'a, “Eğer doğruysa söz konusu hastanelerin sosyal güvenlik kuruluşlarından alacağı tutar ne kadardır?” sorusunu yönelten Akdemir, önergesinde ayrıca şu sorulara yer verdi:
“Yakacak, kira ve tıbbi malzeme alımları gibi, hastalar için hayati önem taşıyan unsurların temin edilememesi, sizce hasta sağlığı açısında büyük risk oluşturmuyor mu?

AB ile müzakerelerin devam ettiği bu günlerde, insan hayatı için son derece önemli olan ve insan hayatını doğrudan ilgilendiren hastanelerin içinde bulunduğu maddi sıkıntıları, Türkiye Cumhuriyeti'nin Sağlık Bakanı olarak nasıl değerlendiriyorsunuz? Söz konusu sıkıntılar, Türkiye'nin AB'ye üye olması önünde büyük engeller çıkarmayacak mı?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!