Devletin zirvesi Hacıbektaş'ta

Güncelleme Tarihi:

Devletin zirvesi Hacıbektaşta
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nde bugün yapılacak 35'inci Geleneksel 9'uncu Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri için, yaklaşık 500 bin Alevi ilçeye gelirken, devlet de törenlerde üst düzeyde temsil edilecek.

Törenlere, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan Mesut Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Bülent Ecevit, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, bazı bakanlar ile siyasi partilerin temsilcileri katılacak. FP Lideri Recai Kutan ile DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ise törenlere gelmeyecek.

İlçeye akın eden Aleviler, belediyenin kurduğu çadır kente, otel, motel ve pansiyonlara yerleşti. İlçedeki turistik ve kutsal olduğuna inandıkları yerleri ziyaret eden Aleviler, zemzem suyundan içip, içinden geçenin günahsız olduğuna inanılan delikli taşdan geçtiler, kısırlığa iyi geldiğine inanılan buğday tohumundan topladılar. Belediye Başkanı Mustafa Özcivan, ‘‘Vatandaşlarımızın rahatı için her türlü gayreti gösteriyoruz’’dedi

DEMİREL'İN YOĞUN GÜNÜ

Demirel'in, bugün saat 10.00'da helikopterle ilçeye geleceği, açılış konuşmasının ardından, Karaburna Sulama Göleti, belediye hizmet binasının açılışı ve hayırsever vatandaşlarca yapılacak köprünün temelini atacağı bildirildi. Başbakan Mesut Yılmaz'da Cumhurbaşkanı Demirel'in programına katıldıktan sonra, Avanos Ayhanlar Sulama kanalı ve Kızılırmak üzerine yapılacak köprünün temelini atacak. Ürgüp Turgut Özal İşmerkezinin de açılışını yapacak olan Yılmaz, Göreme Belediye Sarayı ve Altınyıldız Kolejini de hizmete açacak. Mesut Yılmaz, geceyi Nevşehir'de geçirecek.

Etkinlikler için polis ve jandarma, olağanüstü güvenlik önlemi aldı. Kayseri ve Kırşehir'den çok sayıda polis ve asker, ilçeye kaydırıldı. İlçede, 1000 polis ve 200 asker 24 saat süreyle görev yapacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!