Devleti zarara uğratmaktan 3 ayrı soruşturma

Güncelleme Tarihi:

Devleti zarara uğratmaktan 3 ayrı soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2009 00:00

Mart 2009 yerel seçimleri öncesi Türkiye kamuoyunda uzun süre tartışılan Tunceli’de beyaz eşya dağıtımı sırasında, dönemin Valisi Mustafa Yaman’ın göreve getirdiği İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Tunç, üç ayrı yolsuzluk iddiasının hedefi oldu.

AK Parti Tunceli İl Başkanı Cihan Açıkgöz ve bazı vatandaşların, hakkında üç ay önce şikayetlerde bulunması üzerine, Valilik, il Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Tunç hakkında üç ayrı soruşturma başlattı. Bunlardan ‘Anaokulu yapım ihalesine fesat karıştırıldığı ve değerinin çok üstünde bedelle ihale edildiği’ iddiasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. Valilik, soruşturma sonunda suçlu bulunan Tunç’u iki gün önce görevden alarak yerine Vali Yardımcısı Fatih Görmüş’ü vekaleten atadı. Ayrıca Tunç hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Tunç hakkındaki iki ayrı soruşturma devam ederken, soruşturmalar kapsamında İçişleri Bakanlığı’ndan 1 müfettiş de Tunceli’ye geldi.

Devleti zarara uğratmaktan 3 ayrı soruşturma


Tunç hakkında, ‘Özel İdare’ye 1.5 milyon TL değerinde mal alımının, ihale yapılmadan, kanunda belirtilen şartlara uyulmadan gerçekleştirilmesi ve Merkez Atatürk Mahallesi’nde yapılan tek katlı ve 4 derslikli anaokulu ihalesine fesat karıştırılması’ iddiası da bulunuyor. Bu soruşturma tamamlandı ve Mehmet Tunç hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Tunç ile ilgili soruşturulan iddialardan biri de, 200 bin TL değerindeki billboardlara asılan afişlerle ilgili faturalar. 2008 yılında Tunceli’yi ziyaret eden Başbakan Tayyip Erdoğan ve beraberindekilere verilen yemek ücretinin ödenmediği de soruşturma kapsamında. Yemek servisini yapan Aydın Kök, yaklaşık 27 bin TL tutarında fatura kesildiği, ancak sadece 13 bin TL ödeme yapıldığı gerekçesiyle Valiliğe şikayette bulundu. Ümit Kara adlı bir kişi de, Tunç’un Elazığ’daki mağazalarından alışveriş yaptığını, hediyeler aldığını ve parasını da bazı müteahhitlerin ödeyeceğini söylediğini, ancak bu ödemelerin eksik yapıldığı iddiasında bulundu. Tunç’un devletin yaklaşık 5 milyon TL zarara uğramasına neden olduğu iddia edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!