Devlet güçlüdür

Güncelleme Tarihi:

Devlet güçlüdür
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Yenibosna'da Hamza Baş adlı bir bombacının polisle girdiği çatışmada ölü ele geçirildiğini hatırlatan Necati Bilican, ‘‘Sonraki operasyonlarda, çok sayıda bomba, molotof kokteyli ve silah ele geçirildi. Bu kişiler yakalanmamış olsaydı çok kişiye zarar vereceklerdi’’ dedi. Yine İstanbul Merter'de Fuat Ünlü adlı başka bir bombacının polisle girdiği çatışmada ölü ele geçirildiğini anlatan Bilican, şöyle konuştu: ‘‘Bu devlet büyüktür. Çok güçlüdür. Bu zamana kadar her türlü belayı defetmesini bilmiştir. Bundan sonraki belaları da defetmeye hazırdır.’

OYUNLARI BOZULDU

Bilican, bölücü örgütün Nevruz'u bahane ederek çok üzücü saldırılar planladığını da hatırlattı, ‘‘Nevruz'da alınan önlemler nedeniyle bölücü örgütün oyunu bozuldu. Nevruz'da her ne kadar küçük olaylar yaşansa da sonuçta huzur bozulmadı’’ dedi.

Nevruz günü, toplam 67 olay olduğunu hatırlatan Bilican, korsan gösterilere katılan 3 bin 402 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 2 bin 361'inin serbest bırakıldığını söyledi. Bilican, Nevruz'da gözaltına alınanlardan 208 kişinin adliyeye sevkedildiğini, 833 kişinin sorgusunun sürdüğünü bildirdi.

TURİZM ÖNLEMLERİ ARTTI

PKK'nın turizmi baltalamak için yurt dışında aleyhimize kampanya başlattığını da hatırlatan Bilican, ‘‘Turistik bölgelerimiz ve turistlerimize hiçbirşey olmaması için gerekli önlemler alınmıştır. Tatil yapmak isteyenlerin çekinmesi gereken hiçbirşey yok. Herkes huzurlu olsun’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!