Devlet başkanı gibi karşılandılar

Güncelleme Tarihi:

Devlet başkanı gibi karşılandılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 13:19

TÜRKİYE Cumhuriyeti Kosova Büyükelçiliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Türk Filmleri Haftası’ çerçevesinde onur konukları olarak Kosova’ya gelen ve başkent Priştine’den sonra Kosovalı Türkler'in çoğunlukta yaşadığı Prizren’i ziyaret eden Türk sinemasının iki büyük ismi Şener Şen ve Kenan İmirzalioğlu için hayranları sevgi seli oluşturdu.

Haberin Devamı

DEVLET BAŞKANI GİBİ KARŞILANDILAR - Web TV

Prizren’de merkez Şadırvan’da binlerce kişi, sanatçıları görebilmek için saatlerce karın altında bekledi.

Polis eskortluğunda konuşacağı alana gelen Kenan İmirzalioğlu ve Şener Şen, aşırı izdihamdan dolayı güçlükle içeri girebildi. Kenan İmirzalioğlu, onlarca korumanın ve Kosova Polisinin eşlik ettiği alanda yoğun kar altındakui sözlerine “Değerli hemşerilerim” diyerek başladı. İmirzalioğlu, “Farkında olmadan biz hemşeri olmuşuz. Çok büyük coşku ve sıcaklıkla karşıladınız bizi. Bu sevginizi hak etmeye çalışacağız. Kosova’da unutamayacağımız anlar yaşattınız bize. İnanılmaz bir coşku var bunu hak etmeye çalışacağız. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum saygıyla öpüyorum” dedi.

Şener Şen ise Kosova'ya gelmekten çok mutlu olduğunu belirterek, “Priştine’den sonra Prizren’e gelmeden tabi ki, Türkiye’ye dönemezdik. Hepinizi kucaklıyorum” dedi.

Şadırvan’dan sonra Cemal Berişa Kültür evinde düzenlenen törene katılan İmirzalıoğlu ve Şen'e, Prizren Belediyesi Başkanı Ramadan Muya, çiçek vererek teşekkür etti.

Kenan İmirzalioğlu’nun başrolünü oynadığı ‘Acı Hayat’ dizisi Kosova’nın en çok izlenen yerel bir kanalında reyting rekorları kırıyor. Dizide Kosovalı karakterini canlandıran İmirzalioğlu’nun Kosova’da çok büyük bir hayran kitlesi var.

Kosova'da bir hafta süren film etkinlikleri çerçevesinde, ‘Mutluluk’, ‘Sonbahar’, ‘Cenneti Beklerken’, ‘Hacıvat Karagöz Neden Öldürüldü?’, ‘Propaganda’ gibi filmler Arnavutça ve İngilizce altyazılı olarak gösterilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!