Devlet Bakanı Tüzmen Mersin'de

Güncelleme Tarihi:

Devlet Bakanı Tüzmen Mersinde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 12:52

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, “AK Parti iktidarında verilen hizmetler sayesinde, daha önce (Burası yaşanılmaz) diyerek, ülkesini terk eden vatandaşların artık geri dönmeye başladığını” söyledi.

Haberin Devamı

Bakan Tüzmen, Armada Center'de mimar ve mühendislerle düzenlediği toplantıda, Mersin için yapacağı çalışmaları anlattı ve bu süreçte mimar ve mühendislerin de önemli görev üstleneceğini belirtti.

Mersin'e prestij kazandıracak projelerini hayata geçirirken tüm sektörlerin ve kuruluşların görüşlerini almak istediğini ifade eden Tüzmen, “Kafamda değişik projeler var, bunları yaparken hızlı olmalıyız, aksi taktirde aramızdan birisi çıkıp, (Bu iş olmaz) der ve projeyi orada frenler” dedi.

Tüzmen, Danıştay tarafından iptal edilen Tarsus-Kazanlı Sahil Projesi'ni de kastederek, “Görüyorsunuz ki bugün yargı, artık silah gibi kullanılıyor. Herkes yargıya giderek, burayı kilitleme vasıtası gibi kullanıyor. Halbu ki Türkiye'nin kilitlenmemesi, aksine koşması lazım. Ben bu şehri ayağa kaldırmaya çalışıyorum ancak, 3-5 arkadaş bir araya gelmiş, bir dilekçe vermiş ve iş durmuş, bunları aşmalıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kürşad Tüzmen, “Türkiye'nin AK Parti döneminde istikrarlı bir şekilde ilerlediğini, yaptıklarının sayısının yapamadıklarından fazla olduğunu, bazı eksiklerinin olabileceğini, ancak bunların da giderilmesi için bu istikrarlı yönetimin 5 yıl daha gitmesi gerektiğini” ifade etti.

“İktidarları döneminde bakanlık sayısının 38'den 23'e düşürüldüğünü” hatırlatan Tüzmen, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sizlerden oylarınızı istiyorum. Çünkü bizden önceki hükümetlerin icraatlarını gördünüz. Zaten onlarla şifa bulsaydınız, bizi seçmezdiniz. Biz iktidar olduğumuz günden beri alnımız açık gezebiliyoruz. İktidarda olanlar yıpratılır, iktidar olan yıpranır. Yani bizimle ne kadar uğraşıldığını sizler biliyorsunuz. Ancak, doğru olan yıkılmaz. Gördünüz benimle ilgili bile çok şey yazılıp çizildi, ancak sonucunda bir şey çıkmadı.”

Tüzmen, geçmişte (Burada yaşanılmaz) diyerek Türkiye'yi terk eden Türk vatandaşlarının artık geri dönmeye başladıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“Yabancı sermaye yılda 1 milyar dolar gelmezken, bu rakam geçen 20 milyar dolar civarına ulaştı, bu yıl ise 30 milyar dolara yaklaşacağını tahmin ediyoruz. Yani güvenilmese niye herkes buraya gelsin? Güven olmasa, insanlar yurt dışında çalışıp, emekli olduktan sonra Türkiye'ye gelip neden ev aramaya çalışsın? Artık insanlar Türkiye'ye yerleşmek istiyor. Çünkü, buradaki güveni hissediyorlar. Ben de bu güveni daha da artırmak için oylarınızı istiyorum. Hatalarımız ve eleştirilecek yönlerimiz elbette var ama doğru yanlarımız da var. O yüzden bizi yönlendirin ve daha iyi ve istediğiniz parti haline getirin.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!