Dev tatbikat ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Dev tatbikat ertelendi
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 16, 2012 00:00

İsrail ve ABD'nin baharda yapılması öngörülen bir ortak askeri tatbikatı ertelemeye karar verdikleri bildirildi.

Haberin Devamı

İsrail radyosunun bildirdiğine göre, askeri kaynaklar, "Challenge Austere 12" isimli tatbikatın bütçe nedenleriyle 2012'nin son çeyreğine ertelendiğini belirttiler.

 

Erteleme kararına rağmen, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey'nin bu hafta İsrail'e yapacağı ziyaretle ilgili bir değişiklik bulunmuyor.

 

Manevraların ertelenmesi kararının, ABD ile İsrail arasında, İran konusundaki görüş ayrılığının ortaya çıkmasının ertesine denk gelmesi dikkat çekiyor.

 

ABD HÜRMÜZ BOĞAZI KONUSUNDA İRAN'A MEKTUP GÖNDERDİ

 

Haberin Devamı

MÃœTTEFÄ°KLER ARASINDA ANLAÅžMAZLIK

İsrail Dışişleri Bakanı Moşe Yalon da bugün yaptığı açıklamada, "Amerikan yönetiminin İran'ın nükleer programı karşısında yaptırımların sertleştirilmesine yönelik tereddütlerinin kendilerinde hayal kırıklığı yarattığına" işaret etti.

 

Ekonomi çevrelerin de etkin gazetesi Wall Street Journal dünkü sayısında,ÂAmerikan hükümetinin, karşı çıkmasına raÄŸmen Ä°srail'in Ä°ran'a bir askeri harekat hazırlığında olduÄŸundan endiÅŸelenerek, bölgedeki kuruluÅŸlarını korumak amacıyla bir acil plan yürürlüğe koyduÄŸu bildirmiÅŸti.

 

Habere göre, Başkan Barack Obama, Savunma Bakanı Leon Panetta ile diğer üst düzey yetkililer, İsrailli yöneticilere, böyle bir saldırının sonuçları konusunda uyarmak için bir dizi mesaj geçtiler.

 

UÇAK GEMİSİ GÖNDERİLDİ

Obama'nın Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'ya önceki gün telefon ettiÄŸini, Genelkurmay BaÅŸkanı Orgeneral Martin Dempsey'nin de gelecek hafta bu konuda Ä°srailli askeri makamlarla görüşeceÄŸini yazan gazete, Amerikan ordusunun,Âaralarında Ä°ran yanlısı Åžii milisleri BaÄŸdat'taki Amerikan büyükelçiliÄŸine olası bir saldırısı dahil, Ä°srail askeri harekatının neticesi birçok olası misillemeye hazırlandığını duyurmuÅŸtu.

Haberin Devamı

 

Irak'ta 15 binden fazla diplomat, federal hükümet çalışanı ve Amerikan yardımcısı, Kuveyt'te de caydırıcı güç olarak 15 bin asker bulundurduğunu belirten gazete, ABD'nin Basra Körfezi'ne ikinci bir uçak gemisi gönderdiğinin de altını çiziyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!