Dev sanayi bölgesi altyapı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Dev sanayi bölgesi altyapı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

15 trilyon lira kurumlar vergisi ödeyen Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi sanayicileri, devletten 20 yıldır altyapı yapılmasını bekliyor.

Bursa'nın ikinci sanayi bölgesi olan Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) en büyük sorunun yol, su, elektrik ve kanalizasyon olduğu belirlendi. 20 yıldır altyapı sorununun çözümlenmesini bekleyen sanayiciler, sonradan OSB statüsüne kavuşturulan DOSAB'a, planlı kurulan normal OSB'lerin kullandığı yetkilerin verilmesini istedi.

DOSAB'da faaliyet gösteren sanayicilerin üye olduğu Demirtaş Sanayicileri Derneği (DSD) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, basın toplantısında, DOSAB'ın gerçek profilini ortaya çıkarmak amacıyla yaptırılan bir anketin sonuçlarını açıkladı.

Araştırmaya göre, bölgede faaliyet gösteren 142 sanayi kuruluşunun yüzde 68'i tekstil, yüzde 18,2'si otomotiv ve yan sanayi, geri kalanı da plastik, gıda vs. sektörlerine ait.

Elektrik kesintilerinin yıllık zararı 4 milyon dolar olarak tesbit edilirken, firmaların yüzde 26'sının proses suyu kullanıldığı, kullanılan suyun yüzde 72'sinin kuyulardan çekildiği, ileriye dönük su sıkıntısı bulunduğu belirlendi.

DOSAB'da yabancı ortaklı firma oranı yüzde 4,9'da kalırken, ortakların yüzde 42,9'u Alman, yüzde 28,6'si Fransız, Yüzde 14,3'ü de İtalyan ve ABD firmaları.

DOSAB'taki firmalar 1996'da 6 trilyon lira SSK ve konut fonu, yaklaşık 15 trilyon lira kurumlar vergisi ödedi, 185 milyon dolar katma değer ve 1.3 milyar dolar ciro elde etti.

9 yıldır devletten bir kuruş yardım göremediklerini belirten Gökçadır, ‘‘Bunu herkese anlatacağız ve ödediğimiz trilyonlarla lira vergiden hakkımıza düşen yatırımları isteyeceğiz’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!